2024. június 10. - Margit, Gréta

Apasági per a volt püspök ellen

Apasági keresetet nyújtott be Fernando Lugo paraguayi elnök ellen szerdán egy asszony, aki azt állítja, hogy fia született a politikustól alig öt hónappal azt követően, hogy Lugo püspök lemondott egyházi címéről, hogy a politikában mérettesse meg magát. Az államfő szóvivője szerint az állítás "minden bizonnyal hamis".
2009. április 9. csütörtök 12:38 - HírExtra
Claudio Kostinochok ügyvéd elmondta az AP hírügynökségnek, hogy az ország déli részében lévő Encarnación (a szó jelentése: megtestesülés) városában indította meg az eljárást ügyfele, Viviana Rosali Carrillo Canete asszony nevében, aki azt állítja, hogy viszonya volt a püspökkel.

Fernando Lugo szóvivője, Augusto Dos Santos a Caritas nevű katolikus rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy érdemben nem sokat tud az asszony állításáról, de az "minden bizonnyal hamis".

Az 57 éves Lugo San Pedro katolikus püspöke volt, mielőtt 2004-ben leköszönt erről a tisztségéről. 2006-ban magáról a püspöki címről is lemondott, hogy induljon az elnökválasztáson. Kostinochok szerint "az elnök kisfia" öt hónappal ezután született, május 4-én lesz kétéves.

XVI. Benedek pápa a 2008 áprilisi elnökválasztásig azt hangoztatta, hogy az egyházi törvény szerint Lugót ezután is megilleti a püspöki cím, de végül tavaly július végén, közvetlenül a püspökből lett politikus elnöki beiktatása előtt elfogadta lemondását az egyházi rangról.
Mario Melanio Medina, az egyik paraguayi katolikus püspök azt javasolta az államfőnek, hogy vesse magát alá DNS-tesztnek. "Az ilyen helyzetekben tiszta vizet kell önteni a pohárba" - magyarázta álláspontját a főpap.

Kostinochok elmondta az AP-nek, hogy a kisfiú a keresztségben a Guillermo Armindo neveket kapta - Lugo nagyapjának tiszteletére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását