2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újra duplázást javasol az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javasolja, hogy ismét kétszerezzék meg, 50 milliárd euróra, az Európai Unió folyómérleg-támogatási lehetőségét, amelynek erejéig nem euróövezeti EU-tagokat segíthet ki kölcsönnel.
2009. április 8. szerda 15:10 - HírExtra
A mostani plafon - az EU pénzügyminiszterei által jóváhagyott, decemberi megkétszerezés óta - 25 milliárd euró. Jelenleg két ország, Magyarország és Lettország részesül középtávú, folyómérleget támogató kölcsönben e program keretében, 6,5 milliárd euró, illetve 3,1 milliárd euró értékben, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egyeztetett pénzügyi védőhálók részeként.

A brüsszeli bizottság 5 milliárd eurót szán Romániának is. Ez után 10,4 milliárd euró kölcsönzésére van még lehetőség a jelenlegi állás szerint, olvasható a bizottság szerdán megjelent közleményében.

Tavaly év vége óta az Európai Bizottság három eurokötvényt bocsátott ki a magyar kölcsön első két, egyenként 2 milliárd eurós, decemberben és márciusban kiutalt részletének finanszírozására, továbbá a Lettországnak februárban kiutalt első, egymilliárd eurós kölcsönrész finanszírozására, emlékeztetett a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását