2024. május 22. - Júlia, Rita

Majdnem felgyújtotta a herceg a parkot

Kis híján tűzvészt okozott Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó férje a windsori kastélyparkban.
2009. április 7. kedd 20:22 - HírExtra
A 88 éves, meglehetősen érdes modoráról hírhedt Fülöp éppen kedvenc elfoglaltságával, fogathajtással múlatta az időt a brit királyi család legnagyobb rezidenciájának hatalmas parkjában, amikor szemet szúrt neki egy jókora halom fatörzs és ág, amelyeket a parkerdőből gyűjtöttek össze a munkások.

A herceg keresetlen kifejezésekkel adta az alkalmazottak tudtára, hogy mennyire nem tetszik neki a látvány, és utasításba adta a farakás mielőbbi elégetését.

A park gondozói benzinnel locsolták le az ágakat, és meggyújtották. Az eredmény minden várakozást felülmúlt: pillanatokon belül 4-5 méteres lángnyelvek csaptak fel, és a tűz már a windsori kastély híres tölgyerdejét fenyegette.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - keddi beszámolója szerint a pánikba esett alkalmazottak kihívták a tűzoltókat, akik több mint két órán át küzdöttek, mire megfékezték a lángokat.

Az incidens igen rossz emlékeket idéz fel, a 900 éves windsori kastélyban ugyanis 1992-ben súlyos tűzvész pusztított. A lángok éppen II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 45. házassági évfordulóján rohantak végig öt emelet összesen 109 szobáján és termén.
A helyreállítás öt évig tartott, és 37 millió fontba - mai árfolyamon több mint 12 milliárd forintba - került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását