2024. május 19. - Ivó, Milán

Bombahír! Hamilton elhagyja a Forma-1-et?

A Forma-1-es McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh cáfolta, hogy a világbajnoki címet védő pilótája, Lewis Hamilton az autós gyorsasági versengés csúcskategóriájának elhagyására készülne.
2009. április 5. vasárnap 11:00 - HírExtra
A reagálást az az írás előzte meg, amely a londoni Sunday Timesban jelent meg, a vasárnapi Malajziai Nagydíj elé időzítve. A lap szerint a 24 éves brit pilóta a szepangi vb-futamot megelőzően kapcsolatba lépett Max Mosley-val, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, akinek állítólag frusztráltságáról beszélt, amiért csapata cserben hagyta, s közölte, hogy távozik a Forma-1-ből. Mindezt az újság szerint azért tenné, mert hazugságon kapták, amikor azt állította, hogy az Ausztrál Nagydíjért kiírt, egy héttel ezelőtti, melbourne-i vb-nyitányon a Toyotával versenyző olasz Jarno Trulli akkor előzte meg őt, amikor a pályán benn volt a biztonsági autó. Az eredendően harmadiknak beérkező Trullit ezért a 12. pozícióba sorolták vissza, s Hamilton lépett elő a helyére. Utóbb azonban kiderült, hogy Hamilton szándékosan lassított le annyira, hogy Trulli kénytelen-kelletlen elmenjen mellette. A turpisság lelepleződése után az olasz visszakapta a harmadik helyét, a hazudós Hamiltont viszont a csapattal együtt kizárták az Ausztrál GP-ről. Utólag a brit versenyző azzal védekezett, hogy ő csak a McLaren sportigazgatója, a később állásából felfüggesztett Dave Ryan utasításait követve tájékoztatta félre a versenybíróságot Trulli ügyében.

Whitmarsh vasárnap azt mondta, hogy szó sincs Hamilton távozási szándékáról, a világbajnok nem beszélt Mosley-val, s a Sunday Times valótlanságot állít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását