2024. május 3. - Tímea, Irma

Bokros: Bajnai jó döntés volt

Bokros Lajos szerint a körülményekhez képest jó döntés, hogy Bajnai Gordon lett a miniszterelnök-jelölt; a közgazdász az ATV-nek kedden arról is beszélt, hogy semmilyen pozíciót nem vállalna a Bajnai-kormányban, de ha megkérdezik, szívesen ad majd tanácsot.
2009. március 31. kedd 12:05 - HírExtra
A mindenkori magyar kormányt segíteni szoktam tanácsaimmal, javaslataimmal, és ezután is így lesz, különösen ilyen válsághelyzetben - közölte a Horn-kormány volt pénzügyminisztere, az MDF európai parlamenti listavezetője, akinek a neve szintén szóba került kormányfő-jelöltként.

Bokros Lajos örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Bajnai Gordon hasonló diagnózist állított fel az ország gondjairól, mint ő. A volt tárcavezető szerint könnyen megvalósítható a tervezett 500-600 milliárdos kiadáscsökkentés, de - mint mondta - ha a gazdaság teljesítménye a tervezettnél nagyobb mértékben csökken, úgy ennél nagyobb megtakarításra lehet szükség.

Közölte, azt tanácsolná az új miniszterelnök-jelöltnek: ha szükséges a költségek lefaragása, akkor ezt érdemes úgy csinálni, hogy egybeessen a reformokkal, mert hosszú távon ez jótékonyabb hatást gyakorolna a gazdaság fejlődésére és a költségvetés alakulására is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását