2024. április 18. - Andrea, Ilma

Rengeteg pénzt kap az FHB Bank

Valószínűleg az FHB Jelzálogbank részesül először a bankmentő csomagból - értesült az MTI banki körökből, az értesülést sem az FHB, sem a Pénzügyminisztérium (PM) nem kommentálta. Mivel a bankcsomag garanciarésze még nem hozzáférhető, az FHB feltehetően a
2009. március 29. vasárnap 08:26 - HírExtra
Veres János pénzügyminiszter a napokban árulta el, hogy van jelentkező a banktámogató csomagra, mégpedig egy magyar tulajdonú bank. Többségi magyar tulajdonban lévő bank nem sok van Magyarországon: a nagyok közül ilyen a TakarékBank és az FHB Jelzálogbank, de pályázhatnak az IMF forrásból összeállított banktámogató csomagra az állami tulajdonú hitelintézetek, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az Eximbank is.

Csicsáky Péter vezérigazgató szerint azonban a TakarékBanknak, mint a takarékszövetkezetek szabad likviditását kezelő hitelintézetnek nincsen szüksége pótlólagos források igénybevételére.

Elvileg az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az MFB bankcsoporthoz tartozó Eximbank is pályázhat az IMF forrásból létrejött csomagra. Az MTI úgy tudja, a két hitelintézet a garanciarész iránt érdeklődik, de a dolog még egyeztetési szakaszban van. Az MFB-t emellett a hitelágon történő forrásbevonás érdekelheti.

Az FHB Jelzálogbanknál nem okozna különösebb problémát az állam tulajdonosi szerepvállalása, részvétele az igazgatóságban. Az állam ugyanis jelenleg is tulajdonos a bankban, 4,11 százaléknyi B sorozatú elsőbbségi részvényt birtokol, és az igazgatóságban is jelen van. A bank a napokban 120 milliárd forint hitelt kapott az államtól a lakossági és vállalati hitelezés élénkítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását