2024. április 26. - Ervin

Magyarország-Albánia, mostantól 18-0

A magyar labdarúgó-válogatott Torghelle Sándor 38. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött Albániában világbajnoki selejtező mérkőzésen, szombaton. Erwin Koeman együttese ezzel megerősítette második helyét a csoportban.
2009. március 29. vasárnap 07:29 - HírExtra
1. csoport:
Albánia-Magyarország 0-1 (0-1)
------------------------------
Tirana, 19 ezer néző, v.: Bjorn Kuipers (holland)
gólszerző: Torghelle (38.)
sárga lap: Cana (13.), Duro (67.), Dallku (75.), illetve Vanczák (37.), Dárdai (69.), Halmosi (79.)

Albánia:
--------
Isli Hidi - Armend Dallku, Debatik Curri, Kristi Vangjeli, Lorik Cana - Altin Lala, Ervin Skela, Klodian Duro, Gilman Lika (Elis Bakaj, 70.) - Hamdi Salihi, Besart Berisha

Magyarország:
-------------
Babos Gábor - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár - Dárdai Pál - Hajnal Tamás (Vadócz Krisztián, 79.), Halmosi Péter (Gera Zoltán, 92.), Huszti Szabolcs - Rudolf Gergely, Torghelle Sándor (Priskin Tamás, 86.)

I. félidő:
----------
14. perc: Huszti csavarta be a labdát egy jobb oldali szabadrúgásból, Torghelle a kapust megelőzve azonban hat méterről mellé fejelt.
18. perc: Egy jobb oldali kontra végén Salihi öt méterről fejelhetett, de a labda az oldalhálóban kötött ki.
20. perc: Huszti adta el a labdát a félpályánál, Salihi egészen a 16-osig gyalogolt vele, majd nagy erővel jobb kapufa mellé lőtt.
29. perc: Hajnal lőhetett 19 méterről, a labda éppen csak a bal felső sarok mellett szállt el.
34. perc: Hajnal szabadrúgása lejött a sorfalról, a kipattanót a Dortmund középpályása kapásból tüzelte vissza, de a labda kapu fölé szállt.
38. perc: Huszti futott el a jobb szélen, középre adását Dallku rendkívül ügyetlen mozdulattal az ötösön álló Torghelléhez fejelte, aki egy igazítás után a kapu közepébe bombázott (0-1).

II. félidő:
-----------
46. perc: a középkezdés után szinte azonnal növelhette volna előnyét a magyar csapat: Torghelle lépett ki ziccerben, de emelése a kapu mellé ment. Az ellentámadásból a jobb oldali beadásból Lika fejelhetett öt méterről, de Babos hatalmas bravúrral hárított.
56. perc: Huszi "halászott" labdát az ellenfél térfelén, lendületből megtolta, majd jobbal tüzelt, az albánok kapusa magabiztosan fogta a labdát.
64. perc: Torghelle került nagy helyzetbe, elhúzta a labdát az albán kapus mellett, akiben utána elesett, a holland játékvezető azonban nem adott 11-est.
73. perc: egy lepattanó labdát Bakaj kapásból lőtt kapura, Babos vetődve hárított. A szöglet után ismét a magyar kapusnak kellett védenie.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a középpályán öldöklő küzdelmet vívtak a csapatok a labda megszerzéséért, a magyarok kissé lassan szövögették akcióikat, míg a vendéglátók minél gyorsabban próbálták meg végigvinni támadásaikat.
A játékrész második felében Erwin Koeman tanítványai fokozatosan átvették az irányítást, majd a vezetést is megszerezték Torghelle Sándor révén, igaz, ehhez kellett az albán védelem - főképpen Armend Dallku - kapitális hibája is.

A szünet után tizenkét másodperccel Torghelle akár el is dönthette volna a találkozót, de kihagyta a ziccert. Ezt akár azonnal is büntethette volna az albán csapat, ám Babos szerencsére a helyén volt. Nőtt az albán fölény, a házigazdák hosszú percekre beszorították a magyar csapatot, amely átvészelte ezt a negyedórát, majd ismét magához ragadta a kezdeményezést. Egy jogosnak tűnő, de elmaradt büntető révén a játékvezető is szerepet játszott abban, hogy nem duplázta meg előnyét.

A hajrára ismét nőtt az albán nyomás: többször is Babosnak kellett védenie, sorra jöttek a beadások, de a holland NEC Nijmegenben légióskodó hálóőr rendkívül magabiztos volt, így az eredmény már nem változott.

A magyar válogatott továbbra is tartja remek mérlegét az albánok ellen: ez volt az ötödik mérkőzés a két csapat között, négy magyar győzelem és egy döntetlen a mérleg, a gólarány 18-0.

A csoport állása:
1. Dánia 4 3 1 - 9- 2 10 pont
2. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 5- 2 10
3. Albánia 6 1 3 2 3- 3 6
4. Portugália 4 1 2 1 6- 3 5
5. Svédország 3 1 2 - 2- 1 5
6. Málta 6 - 1 5 0-14 1
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását