2024. április 27. - Zita

Munkahelyen pornót néztek, majd nyolcvanan repültek

Több mint 80 alkalmazottnak felmondtak és majdnem ezer személy pénzbüntetést kapott a Skoda cseh autógyárban, mert munkaidőben pornót néztek, és azt a vállalaton belüli intranet hálózaton keresztül terjesztették.
2009. március 27. péntek 06:35 - HírExtra
Az egyik legnagyobb csehországi iparvállalat szóvivője, Jaroslav Cerny csütörtökön közölte: mindazok az alkalmazottak, akik a belső számítógépes hálózaton keresztül pornót küldözgettek egymásnak, megsértették a cég munkaügyi és etika kódexét, amiért büntetés jár.

A Skoda alkalmazottainak rendkívüli érdeklődését az a nagyjából másfélperces videofilm váltotta ki, amely néhány hete került fel a világhálóra. A filmben egy 17 éves cseh középiskolás lány végez önkielégítést osztálytársai heccelése következtében a tanítás szünetében. Az egyik diák mindezt lefilmezte, majd feltette az internetre.

"A pikáns film híre gyorsan elterjedt a gyárban, s az emberek elkezdték egymásnak küldözgetni, illetve a látottakat kommentálni. Mindez a vállalati számítógépes rendszeren belül, az intraneten történt, amire a hálózat ellenőrzése derített fényt" - írta a Blesk című bulvárlap.
A filmet az internetre feltöltő középiskolás diák ellen a rendőrség vizsgálatot indított.

A cseh oktatásügyben az idén ez már a második "szexbotrány". Januárban egy olyan hatperces film került az internetre, amelyen egy dél-morvaországi középiskolai tanárnő az egyik diákjával közösül. A rendkívül vulgáris kommentárral ellátott filmet egy 15 éves diák készítette és tette fel a világhálóra. A cseh sajtó szerint a felvétel napok alatt sláger lett, és több százezren nézték meg. Bár a film hatalmas felháborodást keltett, az iskola igazgatója és a hatóságok nem foganatosítottak intézkedéseket a tanárnő ellen. "Szabad idejében mindenki azt tesz, amit akar" - hangzott az indoklás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását