2024. április 28. - Valéria

Az SZDSZ titkos favoritját meg sem keresték, de nem is vállalná

Jaksity Györgyöt nem keresték meg és nem is vállalna kormányzati pozíciót - közölte maga az érintett az MTI-vel csütörtökön.
2009. március 26. csütörtök 13:55 - HírExtra
Az Index csütörtökön írt arról, hogy Jaksity Györgynek, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatójának, a Budapesti Értéktőzsde volt elnökének neve is felvetődött a miniszterelnök-jelöltek között.

A Concorde Értékpapír Zrt. az Indexen megjelent értesülésekre reagálva ugyanakkor közleményben azt írta: "Jaksity Györgyöt nem kérdezte meg senki semmilyen kormányzati pozícióra történő jelöléssel kapcsolatban, és nem is vállalna el ilyen felkérést".

A hírportál szerint március 24-én, amikor az MSZP "bedobta" Vértes András nevét, a szabad demokraták Surányival, Békesivel és Jaksittyal válaszoltak.

Az Index érdeklődésére reagálva azonban Horn Gábor, SZDSZ-es ügyvivő ugyancsak az Indexnek azt mondta, Jaksity neve "sajnos nem" merült fel az egyeztetéseken. Mint mondta, az SZDSZ nem is kíván újabb neveket felvetni, hiszen nem az ő feladatuk a miniszterelnök-jelölés, így "ésszerű időn belül" várják az MSZP újabb javaslatát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását