2024. május 7. - Gizella

Nincs idő a kirakatharcokra

Válság idején nincs helye a pártpolitikai "kirakatharcoknak" a német államfő szerint.
2009. március 24. kedd 14:58 - HírExtra
Idei beszédét az elnök szinte teljes egészében a gazdasági válságnak szentelte. Úgy értékelte, hogy a recesszió távolról sem ért véget, s minden bizonnyal tovább mélyül Németországban is. A munkahelyek védelmét elsődleges fontosságúnak nevezte, ennek ellenére annak a nézetnek adott hangot, hogy a munkanélküliség további jelentős növekedése várható.

Köhler - aki a május 23-i elnökválasztáson újabb öt évre harcba száll az államfői tisztségért - hangsúlyozta, hogy az ország rendkívüli kihívások előtt áll, amelyek gyökeresen új válaszokat követelnek. A leghatározottabban elutasította ugyanakkor azokat a nézeteket, amelyek az elmúlt időszakban kétsége vonták a szociális piacgazdaság létjogosultságát.

Köhler szerint a válság éppenséggel azt bizonyítja, hogy a szociális piacgazdaságnál nincs jobb modell, a piac azonban nem nélkülözheti a rendet, a fegyelmet, a szabályokat és az állami befolyásolást. Úgy értékelte, hogy az erős állam még inkább elengedhetetlen.

Az államfő figyelmeztette a politikusokat arra is, hogy az emberek a válság kitörése óta jelentős mértékben elbizonytalanodtak. Köhler szerint a történtekkel kapcsolatban még több információt, még több tájékoztatást és magyarázatot követelnek, ami a politika felelőssége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását