2024. április 26. - Ervin

Csicska lett a rendőrség

A kormány a rendőrséget a saját "csicskásává" degradálta - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke sajtótájékoztatón szerdán Veszprémben.
2009. március 18. szerda 21:17 - HírExtra
A rendőrség a közbiztonságot lenne hivatott védeni, nem pedig a kormány politikai hatalmát és "Gyurcsány Ferencék már régen nem lévő méltóságát és becsületét" - hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Szavai szerint ez a rendőrség "szakmailag, erkölcsi értelemben meggyalázva, anyagi értelemben kivéreztetve nem képes arra, hogy a közbiztonságot garantálja".

Veszprém az elmúlt hetekben nem csak az országon belül, de a határokon túl is sajnos elhíresült az ismert brutális bűncselekménnyel, Marian Cozma meggyilkolásával, de az ország jelentős területein, elsősorban a kisebb településeken ma már "pokol az élete" az egyszerű adófizető vagy éppen nyugdíjas állampolgárnak, településeink jelentős részén "a rettegés az úr" - vélekedett Kövér László.

Véleménye szerint az egyébként még biztonságosnak tekinthető településeken is a gyerekek mindennapi tapasztalata, életük szerves része az utcai erőszak.

Kövér László szerint Magyarország nemcsak abban az értelemben van csődben, hogy külső hitelek finanszírozzák a költségvetés, a gazdaság működőképességét, hanem maga "az állam van totális csődben". Mint mondta: "nincsen olyan része az életünknek, nincsen olyan dimenziója a kormányzásnak, ahol ne a csőd jeleivel lennénk kénytelenek szembesülni".

Kövér László szerint március 15-e nincs olyan messze, hogy ne állapíthassuk meg: Gyurcsány Ferencnek "hovatovább sikerül elérnie a hőn áhított nemzeti egységet". Az újabb és újabb felmérések eredménye azt mutatja, "egyre inkább egységes nemzeti akarat az, hogy Gyurcsány Ferenc távozzon a kormányával a hatalomból, és ha lehet, akkor a közéletből is" - mondta az ellenzéki politikus. Mi több, ez az óhaj még az MSZP egyre fogyatkozó szavazótáborának jelentős részére nézve is igaz - tette hozzá.

A Fidesz politikusa szerint mindezt "azzal a kormányzati teljesítménynek éppen nem nevezhető produkcióval" érte el Gyurcsány Ferenc, amelynek az eredményeként "sikerült felszámolni Magyarországon a létbiztonságot, a jogbiztonságot és a közbiztonságot". Kövér László szavai szerint "sikerült a büntető törvénykönyvet egy demokráciához méltatlan módon megerőszakolni", annak érdekében, hogy az egyik "legalapvetőbb szabadságjogunkat", a szólás és a gyülekezés szabadságát korlátozzák.

A rendőrség "szemlátomást kénytelen ennek a törvénynek alkotmányosan érvényt szerezni", de ez "csak részben a rendőrség hibája", mert a Fidesz megítélése szerint maga a törvény, a jogi szabályozás is alkotmányellenes - mondta Kövér László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását