2024. május 17. - Paszkál

Kóka elismerte, hogy az SZDSZ is felelős a káoszért

Az SZDSZ-nek is van felelőssége a helyzet kialakulásában, ami leginkább abban áll, hogy 2002-2008 között sokkal hatékonyabban kellett volna képviselniük azt a programot, amely megakadályozta volna, hogy az ország idáig jusson - mondta Kóka János a Reforms
2009. március 17. kedd 13:14 - HírExtra
Az SZDSZ vezérszónoka hozzátette, sokkal határozottabban kellett volna küzdeniük az MSZP félelmei és a Fidesz mindent elutasító magatartása ellen.

A saját felelősségéről úgy vélekedett, sokkal hangosabban kellett volna kiabálnia, amikor azt látta, hogy a vasúti reformot az MSZP és a Fidesz úgy utasította el, hogy közben egymásnak vezényeltek, hogyan kell szavazni. Megjegyezte, ugyanez áll az energetikai reformra is.

Emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ korábban elkészítette a Válságból lehetőség című programját, de annak - szavai szerint - semmiféle foganatja nem lett. Megjegyezte, hogy ezt követően, a Reformszövetség programjának elkészültekor az SZDSZ és az MDF ragaszkodhatott volna saját anyagaihoz de ehelyett a civil testület javaslatait nyújtották be a parlamentnek.

Kóka János kijelentette, a kormány a szocialista párt által használt érveléssel a szocialista párt karanténba zárja magát.A frakcióvezető kínosan kevésnek nevezte a Fidesz válságkezelési javaslatát, amely véleménye szerint úgy szól, hogy "a kormány mondjon le".

Kitért arra, hogy a Fidesz sok szempontból jogosan ellenzi a kormány tevékenységét, de ebből még nem következik, hogy a legnagyobbik ellenzéki párt politikája helyes lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását