2023. október 3. - Helga

Elítélték azt a lányt, aki fojtogatta és villáskulccsal verte nagybátyját

Súlyos sérüléseket okozva bántalmazta, többek között fojtogatta és egy villáskulccsal fejbe verte nagybátyját az a tizenéves csongrád-bokrosi lány, akit kedden jogerősen három év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ít
2009. március 17. kedd 11:41 - HírExtra
Az ítélet szerint az 1990-es születésű, szakképzettséggel nem rendelkező, büntetlen előéletű vádlott 2007. június 14-én délután azzal a szándékkal látogatott el nagybátyjához, hogy a férfit pénzszerzési szándékkal megöli.

A lány pénzt követelt a férfitől, s miután az nem adott neki, a vádlott a konyhai tűzhelyről magához vett villáskulccsal háromszor fejbe ütötte a sértettet. Ezt követően a lány megpróbálta a sértett bal szemét hüvelykujjával kinyomni, majd rugdosni kezdte a földre került férfit, s ráugrott a mellkasára. Amikor a sértettnek sikerült a földről felkelnie, a vádlott az ágyra lökte, ismételten pénzt követelt, miközben a férfi fejét, arcát ütötte, és egy csőkulccsal több alkalommal igyekezett hasba szúrni.

A bántalmazás ezzel sem ért véget, a lány előbb a csőkulccsal, később egy hosszabbító kábellel fojtogatta nagybátyát.A támadást következményeként a sértettnél a súlyos sérülések mellett maradandó fogyatékosság alakult ki, szeme annyira megsérült, hogy kettős látása lett.

A vádlott - látva, hogy a sértett él - a bántalmazást abbahagyta, pénzt sem követelt tovább, elment a helyszínről. Igyekezett a városból is elszökni, mobiltelefonját kikapcsolta, abból a SIM kártyát is kivette azért, hogy ne találják meg. Menekülése nem járt sikerrel, a rendőrök elfogták.

A táblabíróság maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a lányt, s ezért három év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésére ítélte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását