2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ne legyen országos gyűlés az EP-választás előtt!

Az MDF megyei elnökei egyhangúlag álltak ki amellett, hogy ne legyen országos gyűlés az EP-választás előtt - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek.
2009. március 15. vasárnap 15:08 - HírExtra
A politikus közölte: Dávid Ibolya pénteken összehívta a megyei elnökök gyűlését, ahol a jelen lévő 16 megye és a budapesti választmány képviselője egyhangúlag állt ki amellett, hogy a párt országos gyűlése az EP-választás után, június 13-án legyen.

Kérdésre válaszolva elmondta: a megyei elnökségi gyűlésen Csongrád, Békés és betegség miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye nem képviseltette magát.

A megyei elnökök gyűlése levelet fogalmazott meg Hock Zoltán és Katona Kálmán országgyűlési képviselőnek, arra kérve őket, ne kezdeményezzék azt, hogy az országos gyűlés az európai parlamenti választások előtt legyen - mondta.

A frakcióvezető kiemelte: az előrehozott gyűlés kettétörné a párt EP-kampányát, ami a sikert veszélyeztetné.

Az MDF szerdai elnökségi ülésén döntöttek arról, hogy az EP-választások előtt nem hívják össze a párt országos gyűlését. Herényi Károly akkor újságíróknak elmondta: az elnökség úgy döntött, hogy a gyűlést június 13-ára hívja össze, ahol Dávid Ibolya bizalmi szavazást kér majd maga ellen a küldöttektől.

A szerdai elnökségi ülésen Hock Zoltán közölte: kilép az MDF elnökségéből, Pettkó András pedig azt jelentette be, hogy a kampánystábból lép ki.

Herényi Károly közölte: a tizenegy tagú elnökségnek van egy póttagja, Horváth István Attila, így ő lép Hock Zoltán helyébe, arról azonban még nem döntöttek, hogy Pettkó András munkáját ki végzi majd a kampánystábban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását