2024. május 21. - Konstantin

Új tagokkal bővül a Nemzetközi Úszószövetség

A közép-afrikai Dzsibuti felvételével 201-re emelkedett a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) tagországainak száma.
2009. március 14. szombat 19:45 - HírExtra
A FINA vezetősége, az úgynevezett Büro háromnapos dubaji ülése lezárásaként döntött arról is, hogy a jövőben a korosztályos világversenyek közül a juniorúszók vb-jén a fiúknál a 16 és 18, a lányoknál - egy esztendőt "öregítve" a korhatáron - a 15 és 17 év közöttiek indulhatnak.
A felnőtt úszók idei, római világbajnokságán még nem használhatják a versenyzők az új rajtkövet, annak bevezetését a nyári vizes csúcs utánra halasztották.

Az olasz fővárosban még ugyanolyan startkövet alkalmaznak majd, mint amilyet a tavalyi pekingi olimpián is. Ugyanakkor a Büro megszavazta a víz alatti videobíró rendszerét: a szisztéma segítségével utóbb tisztázhatók a vitatott, fellebbezésekre okot adó helyzetek.
A vízilabdával kapcsolatos egyik fontos döntés értelmében a FINA 2012-től megszervezi a legjobbak mögötti nemzetközi mezőny válogatottjait mozgósító, B csoportos világbajnokságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását