2024. április 20. - Tivadar

Számítógépes játékokból tanult ölni az anyagyilkos?

Rendszeresen játszott szerepjátékokat, köztük gyilkossággal összefüggőeket is S. Sándor, akit édesanyja, Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádol az ügyészség - derült ki egy tanúmeghallgatás során szerdán, a Hajdú
2009. március 11. szerda 16:30 - HírExtra
B. Attila, aki a gyilkosság napján egy bagaméri szalonnasütésre vitte a vádlottat, az ügyész kérdésére elmondta: rendszeresen játszottak szerepjátékokat, legalább havonta egyszer a játék témája gyilkosság volt. Ezekben mindig részt vett S. Sándor is.
A további tanúk - akik mind részt vettek az ominózus szalonnasütésen -, is megerősítették, hogy többnyire szerepjátékokat játszottak, amikor együtt voltak.

Nagy Antal bíró kérdéseire a meghallgatottak egyebek között elmondták: bármi lehetett a szerepjátékok témája, a bűncselekmények mellett ilyen volt például a kincskeresés, vagy vadászat az erdőben.

S. Sándor vádlott kérdésére, miszerint tapasztalták-e azt, hogy a játékok során bárki agresszíven viselkedett, vagy megölte volna családtagját, valamennyi tanú egyértelmű nemmel válaszolt.

Az egyik tanú megjegyezte: a játékok során nem az volt a cél, hogy valakit elpusztítsanak, de a cél érdekében manipulálták egymást.A tanúmeghallgatások során az is kiderült, hogy a vádlott testvérének kérésére a tanúmeghallgatások rendőrségi jegyzőkönyveit kikérték, s azt átadták az ügyvédnek, aki - mint több tanú állította - máskülönben nem jutott hozzá. Más tanúk szerint a kihallgatási jegyzőkönyv a vádlott testvérének kellett, mert abból akart tájékozódni, hogy pontosan mi történt Bagamérban.

Valamennyi tanú egybehangzóan állította, hogy a vádlott nem volt feldúlt, amikor beült az autóba és elindultak Bagamérba. Teljesen normálisan viselkedett, bár tudomásuk volt róla, hogy édesanyjával összevitatkozott, mert anyja szerette volna, ha otthon marad és segít a húsvét előtti nagytakarításban.

S. Sándor az este folyamán nem hagyta el a bagaméri helyszínt - közölték a tanúk. (Ez azért fontos, mert a szakértői vélemények szerint ebben az időszakban történhetett a gyilkosság).

A korábbi iratismertetéskor egyébként kiderült, hogy a vádlott a korábbi években egyszer bántotta tettlegesen anyját. Amikor egy összeszólalkozás után anyja pofonvágta, a fia visszaadta a pofont, mert úgy ítélte meg: már olyan korú, hogy anyjának nem kellene őt pofon vágni.

Az ügy előzménye: Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került.A Balla-gyilkosság tárgyalása március 16-án folytatódik a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását