2024. június 13. - Antal, Anett

Tragédia! Szurkolók tömegébe futott a vonat

Belerohant szabálytalanul közlekedő futballszurkolók egy csoportjába szombat éjjel a francia főváros környékén közlekedő elővárosi vonat; a balesetben ketten életüket vesztették, tizenegy ember megsérült - közölte a tűzoltóság.
2009. március 8. vasárnap 13:23 - HírExtra
A két halott egy 11 és egy 17 éves testvérpár, 40 éves apjuk és két másik kiskorú súlyosan megsérült. A baleset nem sokkal éjfél előtt történt egy autópálya fölött átívelő vasúti átjárón a párizsi régió északi részén, Aubervilliers és Saint-Denis között, nem messze a Stade de France stadiontól, ahol szombat este a Lille és a Lyon labdarúgócsapata első osztályú bajnoki mérkőzést játszott.

Az áldozatok a Lille szurkolótáborához tartoztak, és a meccs befejezése után a közelben parkoló autóbuszukhoz indultak. Le akarták rövidíteni az utat, ezért úgy döntöttek, hogy átvágnak a síneken. A kijelölt utat figyelmen kívül hagyva bementek az utazóközönség számára tiltott, kerítésekkel és zárt kapuval védett, kivilágítatlan vasúti területre - vázolta a tragédia körülményeit a vasút illetékese.

A Párizs határában történt balesethez 76 tűzoltó vonult ki 24 rohamkocsival. A tűzoltók egy csónakkal még a szomszédos csatornát is átvizsgálták a szerencsétlenség esetleges áldozatai után kutatva, de ott nem találtak holttesteket. A francia vasúttársaság megfogalmazása szerint "kivételes" baleset jelentős fennakadásokat okozott az érintett vasútvonalon éppen akkor, amikor a több mint 78 ezer szurkoló kiözönlött a stadionból.

Franciaországban meglehetősen ritkán és általában vonatok összeütközésekor fordulnak elő több halálos áldozattal járó vasúti balesetek, síneken áthaladó gyalogosok elgázolása rendkívüli eseménynek számít.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lovo52
2009. március 8. 14:56
Milyen apa az, aki halálba viszi a gyerekeit felelötlenségével egy hülye meccs miatt?: Szegény srácok!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását