2024. június 17. - Laura, Alida

Örül a Bayern, repes a Hertha

Örül a Bayern, repes a Hertha - így foglalható össze a vasárnapi hangulat a bajorok, illetve a berliniek kedvenc csapatánál a labdarúgó Bundesliga hétvégi fordulója után.
2009. március 8. vasárnap 20:09 - HírExtra
A Hertha - soraiban az újjászületett, s az újságok által szinte mindennap magasztalt Dárdai Pállal - folytatta győzelmi sorozatát, s a Liverpooltól kölcsönzött ukrán Voronyin mesterhármasával most a Cottbust fektette kétvállra. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a mérkőzést, s ezúttal is csapata egyik legjobbja volt, nemcsak a védekezésből, de a támadásokból is kivette a részét. Amúgy nem véletlen, hogy a játékosok Dieter Hoeness menedzser aktív részvételével győzelmi táncot lejtettek a pályán. Hisz nem csupán a Cottbust sikerült hat év óta először legyőzniük, de egy apró lépéssel közelebb kerültek a hőn áhított bajnoki címhez, amelynek ízét utoljára 1931-ben érezhették a berliniek.

De örült a másik Hoeness, Uli is, mégpedig a Bayern München menedzsereként. A bajorok hazai pályán kulcsfontosságú, s minden valószínűség szerint "Klinsmann-mentő" győzelmet arattak 5-1 arányban a Zenithez igazolt Huszti Szabolcs hiányát erősen megérző Hannover felett. Pedig a mérkőzés nem jól indult, hisz a müncheni Arena stadionban a csapatok bevonulásakor még csak kifütyülték az edzőt, de a vendégek vezető góljánál már harsogott a "Klinsmann takarodj!".

A játékosok azonban megmentették az elmúlt hetekben rendkívül erősen támadott trénert, s gyors egymásutánban egy ötöst "ragasztottak" a korábbi válogatott Robert Enke hálójába. A győzelemmel a Bayern és különösen Klinsmann nemcsak fellélegezhetett, de a bajorok ezzel a leszakadó pozícióból a második helyre jöttek fel. Nem véletlen, hogy Uli Hoeness egy vasárnapi nyilatkozatban azt hangoztatta, hogy eszük ágában sem volt Klinsmann esetleges menesztése, a Német Kupából történt kiesés ellenére a vezetők töretlenül bíznak az edzőben és az együttesben. Amely egyébként az egykori válogatott klasszis, Günter Netzer szerint soha ilyen rapszodikusan még nem játszott, mint Klinsmann irányítása alatt, elmaradva mind a várakozásoktól, mind a lehetőségektől.

A mezőnyt egyébként a Hertha négypontos előnnyel vezeti. Az üldözők azonban rég nem tapasztalt módon tömörülnek, a berlinieket ugyanis azonos pontszámmal egy négyes csoport követi, amely a Bayern Münchenből, a Hoffenheimből, a Wolfsburgból és a Hamburgból áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását