2024. május 16. - Mózes, Botond

Brutális, pénzéhes gyilkosokat keres a rendőrség

Több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség az ellen a román állampolgárságú férfi és ugyancsak román állampolgárságú társai ellen.
2009. március 4. szerda 10:52 - HírExtra
A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint egy 34 éves román állampolgárságú férfit és 42 éves társát azzal gyanúsítják, hogy tavaly július 25-én az Üllői úton egy garázssoron megöltek egy nőt a garázsában, hogy megszerezzék autóját. Az autóval a tettesek elmenekültek és a gyanú szerint a járművet külföldön eladták.

A nyomozók rövid időn belül azonosították a gyanúsítottakat, akiket tavaly augusztus elején fogtak el, amikor egy külföldön ellopott autóval Magyarországra utaztak.

A nyomozás során kiderült: a két férfi a bűncselekményt megelőzően is követett el erőszakos cselekményeket. A rendőrség szerint először tavaly június 27-én az éjjeli órákban raboltak ki egy kömpöci tanyatulajdonost, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezt követően július 3-án az esti órákban Vecsésen egy családi házban megölték az ott lakó nőt, hogy értékeit megszerezzék. Július 21-én a hajnali órákban egy taksonyi családi házba törtek be, ahol az ott lakó házaspárt olyan súlyosan bántalmazték, hogy mindketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Mindhárom esetben különböző értékeket vittek el.

A nyomozók szerint a kömpöci, a vecsési és a taksonyi bűncselekményeknél a gyanúsítottaknak segítőik is akadtak, négy román férfi. Közülük egy 41 éves férfit felbujtóként már korábban elfogtak. Egy másik, egy 35 éves férfi néhány napja került Magyarországra, miután a román rendőrség a kibocsátott európai elfogatóparancs alapján kézre kerítette. Őt szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A gyanú szerinti másik két segítőt ugyancsak elfogatóparancs alapján még keresik a rendőrök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását