2024. április 27. - Zita

Obama videojátékokkal játszik

Barack Obama, a nemrég megválasztott amerikai elnök nemcsak az eddigi legliberálisabb felfogást képviseli a számítógépes játékokkal kapcsolatban, hanem ő maga is nagy játékos - olvashatjuk a Jostiq online magazin hasábjain.
2009. február 24. kedd 11:55 - HírExtra
A számítógépes játék meglepően fontos téma az amerikai politikai életben. Míg Magyarországon elképzelhetetlen lenne, hogy bármelyik politikus egyáltalán szóba hozza ezt a médiumot, addig az USA-ban az elnökválasztás idején saját programjában mindegyik jelölt külön kitért arra, hogy a játékok besorolását miképpen kellene a jövőben megváltoztatni. Így például Hillary Clinton, aki közismert gyűlölője a Grand Theft Auto sorozatnak, és drákói szigorral kezelte volna a besorolás ügyét, még konkrétan - becsmérlő szavakkal - meg is említette a játékot saját programjában. Barack Obama kezelte a legliberálisabban ezt a kérdést, így talán nem is meglepő, hogy nemrég kiderült: ő maga is nagy játékos.

Az elnök nemrég a Fehér Házba vitt be egy Nintendo Wii játékkonzolt, ahol leginkább a Wii Sports programokat kedveli. Azt is bevallotta, hogy igazából a tekejátékokkal a valós életben sohasem volt túl sikeres, azonban a Wii konzolon - ahol a mozgást a játékosnak saját karmozgásával kell szimulálnia - már sokkal jobb eredményeket ért el.

Mostanában arról hallani, hogy az elnök az okostelefonokra készült játékokért is rajong: két beszéd közben kedvenc foglalatossága a Faltörő, amellyel most döntötte meg az 15.000 pontos rekordot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását