2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kenőpénzért börtön

Kenőpénzért ítéltek bírók börtönre, vagy a megérdemeltnél hosszabb börtönbüntetésre fiatalkorúakat az Egyesült Államokban.
2009. február 13. péntek 11:58 - Hírextra
Egy magánbörtön fizetett nekik, mert így jobban járt, mivel az államtól a rablétszám alapján kapja a pénzt.

Két bíróról derült ki, hogy lepénzelte őket a börtön. Jókora összeget kaptak zsebbe: 2,6 millió dollárt, azaz több mint fél milliárd forintot. Mindezt 2003 és 2006 között szolgálták meg lefizetőjüknek az igazságosnál szigorúbb ítéleteikkel. Akadt olyan 17 éves fiú, akit azért csukattak le 3 hónapra, mert egy tolvaj cimborája társaságában volt bolti lopáskor, ám ő semmit sem követett el. Mások egyszerű iskolai verekedésért kerültek rács mögé, pedig normális esetben csak figyelmeztetés lett volna büntetésük. A gyerekeknek sokszor nem is volt ügyvédjük, mert azt mondták nekik, vétkük nem annyira komoly, hogysem szükség lenne védőre. Becslések szerint legalább ezer fiatal kapott túl szigorú büntetést a két bírótól.

Most ők kerülnek börtönbe, akár hét évre. Az ő bírájukat feltehetően már nem fizeti le majdani börtönük. Nem kizárt, hogy kártérítést is kell majd fizetniük áldozataiknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását