2024. május 10. - Ármin, Pálma

Koalíciós egyeztetés a főváros pénzeiről

Koalíciós egyeztetést kezdett szerdán a Fővárosi Közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciója az önkormányzat ez évi, 531 milliárd forintos költségvetési tervezetéről.
2009. február 11. szerda 16:30 - Hírextra
Tüttő Kata, az MSZP és Szabadai Viktor, az SZDSZ tárgyalódelegációjának a vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a következő hetekben részletesen áttekintik a bevételi, a működési és a beruházási fejezeteket a büdzsé hivatali munkaanyagában. A törvényben előírt időpontig, február 15-ig minden fővárosi képviselőhöz eljuttatják a főpolgármesteri hivatal által összeállított költségvetési tervezetet - tették hozzá.

Steiner Pál MSZP-frakcióvezető az MTI-vel azt közölte, hogy javaslatára a képviselőcsoport kialakította álláspontját a költségvetés előkészítéséről, annak menetrendjéről. A főpolgármesteri hivatal által összeállított büdzsé tervezete, amelyet Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes jegyez, nem tartalmazza a szocialista frakció elképzeléseit - jegyezte meg. A költségvetési rendelet tervezetét a cím kivételével bármilyen módon lehet módosítani - jegyezte meg.

Steiner Pál kiemelte, hogy az MSZP kétszintű egyeztetést igényel a büdzsé tervezetéről. A politikai egyeztetés a három főpolgármester-helyettes, a két frakcióvezető és a főpolgármester személyes főtanácsadója között zajlana. A szakmai egyeztetés során a büdzsé belső szerkezetét, sorait és fejezeteit egyezteti a két frakció delegációja. A párhuzamosan zajló két egyeztetés után az MSZP-SZDSZ fővárosi Koalíciós Egyeztető Tanácsa véglegesítené a közgyűlés kerülő tervezetet - mondta.

Kitért arra, hogy szerinte február végén aligha fogadhatja el a közgyűlés az önkormányzat ez évi költségvetését, ehhez ugyanis fel kellene gyorsítani az egyeztetéseket. Megjegyezte: arról természetesen a főpolgármester dönt, hogy mikor és milyen formában tűzi a közgyűlés napirendjére a büdzsé tervezetének tárgyalását.

A törvényi előírások szerint március 15-ig kell elfogadni az önkormányzati költségvetéseket, a korábbi években többnyire március elején, rendkívüli ülésen döntött a Fővárosi Közgyűlés ez ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását