2024. április 29. - Péter

Vizsgálódnak a lezuhant helikopter ügyében

Nyomozást indított a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság is a Csepel-szigetnél kedden délelőtt lezuhant helikopter ügyében.Hujber Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a Közlekedésrendészeti Főosztál
2009. február 10. kedd 16:11 - Hírextra
Az ügyben a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) is vizsgálatot indított, de annak lezárultáig nem nyilatkozik - közölte Szabó Aliz, az NKH kommunikációs referense.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese elmondta: a baleset a Csepel-sziget és a budai oldal között, a Lágymányosi hídtól körülbelül másfél kilométerre délre történt. A Robinson típusú helikopter farokrésze beakadt a szennyvíztisztító építése miatt a folyóban lévő uszály mögötti akna szélébe. (Az uszályhoz egy bárkahíd vezetett.)

A gép farokrésze letört, az aknába zuhant, míg a helikopter törzse a Dunában landolt. A munkások egy motorcsónakkal siettek a bajba jutottak segítségére, és az uszályon lévő daruval megakadályozták, hogy a gép teljesen elsüllyedjen - tette hozzá a sajtóügyeletes.

A gépen hárman utaztak, egyikük meghalt, a két másik férfi - a pilóta és egy fotós - nem sérült meg, ők saját felelősségükre úgy döntöttek, hogy kórházba sem mennek.

A csepeli szennyvíztisztítót építtető Csepel 2005 FH Konzorcium korábbi információja szerint az alvállalkozó cég egyik vezetője vesztette életét. Az alvállalkozó képviselője cégük munkáját fényképezte a helikopterről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását