2024. május 20. - Bernát, Felícia

Viharok és havazás éjszaka

Viharos, akár 100 kilométer/órás szélre és intenzív havazásra kell számítani éjszaka a Dunántúlon - tájékoztatta Fodor Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa vasárnap este az MTI-t.
2009. február 8. vasárnap 21:20 - Hírextra
Az ügyeletes meteorológus elmondta, az ország észak-nyugati részén, Sopron környékén már most is 70-80 kilométer/órás széllökéseket mérnek, a következő órákban pedig a Dunántúl egyre nagyobb területén várhatóak viharos széllökések, amelyeknek ereje csak hétfőn fog mérséklődni.

Tájékoztatása szerint a széllökések ereje többnyire 60 és 90 kilométer/óra között lesz, azonban a magasabban fekvő területeken, például a Dunántúli-középhegységben, valamint a Balaton környékén erősebb, akár 90-100 kilométer/órás szél is lehet.

Fodor Zoltán közlése szerint közlekedés szempontjából jelentős gondot okoz, hogy az eső, havas eső havazásba megy át, amely az éjféli órákig a Duna vonaláig terjed majd.

A Dunántúlon a hétfő reggeli órákig több helyen 2-10 centiméternyi hó hullhat, de lesznek olyan területek a Dunántúli-középhegységtől északra, például Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, ahol akár 10-20 centiméter hó is eshet - mondta a meteorológus, hozzátéve: egész éjszaka hófúvásokra kell számítani az országrészben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását