2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Végetért a megemlékezés

Vasárnap este fél hétkor már körülbelül ezer ember állt a Veszprém Aréna előtt, ahová szurkolók csendes megemlékezést szerveztek az után, hogy hajnalban egy városi szórakozóhely előtt megtámadták az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának játékosait, akik
2009. február 8. vasárnap 20:35 - Hírextra
Fiatalok, idősek, nők, férfiak vegyesen érkeztek, a többség nyakában Veszprém-sállal jött el, sokak szemében könny csillogott.

A szakadó havas esőben fél hét körül már nemcsak a szurkolók tömege gyülekezett, de körülbelül 40-50 fővel és egy nagy árpádsávos zászlót hozva felsorakozott a helyszínen a Magyar Gárda is.
Az épület előtt először Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke ismertette a két kórházban fekvő játékos állapotát, majd önmérsékletre szólította fel az egybegyűlteket.

Az utána következő felszólalónak, Debreczenyi Jánosnak (Fidesz-KDNP), a város polgármesterének felszólalását folyamatos füttyök és bekiabálások szakították meg, miután azt mondta, hogy az elkövetők is magyar állampolgárok, és a rendőrségre, illetve az ügyészségre kell bízni elfogásukat.

Végül Mocsai Lajos, a csapat edzője beszélt elfúló hangon Marian Cozmáról, a játékostársak lelkiállapotáról és arról a szinte megoldhatatlan feladatról, amely a MKB Veszprém előtt áll, hiszen a kézilabdázókra még fontos meccsek várnak.

A megemlékezés végén többen is mécsest gyújtottak, több szurkoló pedig már a jövőt is előrevetítve feltette a kérdést, hogy mi lesz a klubjukkal, hiszen a játékosok feltehetően nincsenek olyan lelkiállapotban, hogy tétmérkőzéseket vívjanak. A megemlékezés résztvevői arról is aggódva beszéltek, mi lesz akkor, ha elterjed a híre, hogy a csapatukban játszó három külföldi kézilabdázót is támadás ért, akik közül egyet halálra késeltek. A jövőben ki akar majd a KEK címvédőjéhez igazolni? - tették fel a kérdést az egybegyűltek.

Az MTI helyszíni tudósítóinak beszámolói szerint szinte egész Veszprém a hajnalban meggyilkolt Marian Cozmát gyászolja. A városban járva mindenütt a csapat sálát és mezét viselő fiatalokba ütközik az ember, és a taxisofőrtől a bolti eladóig mindenki a hajnali tragédiáról beszél, amelynek során a csapat román játékosa életét vesztette. A szurkolók egész nap folyamatosan érkeztek a Patrióta Lokál nevű szórakozóhelyhez, amely előtt meghalt Marian Cozma és súlyos sérüléseket szerzett Ivan Pesic és Zarko Sesum.

A mécsesekkel és a virágokkal érkező szurkolók között a legkülönfélébb történetek keringtek arról, hogyan és miért következett be az értelmetlen tragédia. Volt, aki egyszerű verekedésnek gondolja az esetet, de a többség szemében tartja magát az a verzió, hogy a város éjszakai életének egyik ismert figurájával keverték össze Cosmát, akit így tévedésből öltek meg. A többség azt a hivatalosan meg nem erősített hírt fogadta el, amely szerint a támadók állítólag a közeli településről, Enyingről érkeztek.

Fél nyolc után a tömeg lassan elindult haza, a megemlékezés szakadó havas esőben, s egyre fokozódó erejű szélben ért véget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását