2024. május 13. - Szervác, Imola

Hírek az áramkimaradás kártérítéséről

Az E.ON csak az energiahivatal vizsgálata után bírálja el a január végi nyugat-dunántúli tartós áramkimaradás miatt beérkező kárigényeket - tájékoztatta az áramszolgáltató fizetett újsághirdetésben a helyi lakosságot szombaton, egyben adatokat közöl az ár
2009. február 7. szombat 11:10 - Hírextra
Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. a megyei napilapokban tette közzé a nyilatkozatát, amelyben a több mint három napig tartó üzemzavar helyreállításában közreműködőknek köszönetét fejezi ki.

A hirdetés emlékeztet: Zala, Vas és Somogy megye területén 130 településen alakult ki üzemzavar az elektromos vezetékekre tapadó nagy mennyiségű hó miatt, ami olyan többletsúlyt jelentett, hogy az oszlopok, vezetékek nem bírták el. Ennek következményeként 188 oszlop dőlt ki, és közel 200 vezeték szakadt le.

Az MTI-nek adott korábbi tájékoztatás szerint még összesen mintegy 70 ezer fogyasztóra vonatkozóan 155 településről közölte az E.ON, hogy az itt élőket érintette a tartós üzemzavar, és akkor még kevesebb, hozzávetőlegesen 170 oszlop kidőléséről adott számot a társaság.

A szombati újsághirdetésben közölték: a cég megbízásából 300 szakember dolgozott folyamatosan a helyreállításon, de "a rendkívüli havazás, a fagy és a terepviszonyok igencsak megnehezítették a munkálatokat". A gyakran 30 centiméteres hóréteg és a felázott talaj, amelyben a munkagépek tengelyig süllyedtek, jelentősen akadályozták a munkát.

Az E.ON arról is tájékoztatást adott, hogy az áramszolgáltatóval szemben felmerült kárigényeket csak a Magyar Energia Hivatal független vizsgálatának befejeztével, a vizsgálati eredmény ismeretében tudják elbírálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását