2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ciklusokon átívelő megoldások kellenek

Az MDF szerint a napi pártérdekek helyett ciklusokon átívelő programokra van szükség Magyarországon - jelentette ki Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek.
2009. február 5. csütörtök 20:08 - Hírextra
Az MDF-es politikus arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc csütörtökön nemzeti megállapodást szorgalmazott az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival tartott konzultáción. A javaslatot mind a munkáltatók, mind a munkavállalók támogatják.

A miniszterelnök a konzultáció utáni sajtótájékoztatón elmondta: azt javasolta, hogy politikai háborúskodás helyett kössenek nemzeti megállapodást valamennyi társadalmi szereplő részvételével. Hozzátette: azért kellene megállapodni, hogy megalkothassák a következő 3-4 év társadalmi-gazdasági programját.

Pettkó András kiemelte: az MDF szerint a pártoknak meg kell egyezniük egy nemzeti minimumprogramban.

"Szomorúnak tartjuk, hogy Gyurcsány Ferencnek egy világméretű gazdasági válság kellett ahhoz, hogy ráébredjen, összefogásra van szükség" - jelentette ki.

Örömteli fejlemény az, hogy mind a munkavállalók, mind a munkaadók egyértelműen megfogalmazták, az értelmes, az ország javát szolgáló programok mellett ki fognak állni - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását