2024. május 19. - Ivó, Milán

Budapestre jön a blues legnagyobb királya

B.B. King, a blues veteránja július 16-án fellép a Papp László Budapest Sportarénában; a 83 esztendős gitáros-énekes One More Time című turnéján érinti a magyar fővárost - tájékoztatta a koncertet szervező Showtime Budapest csütörtökön az MTI-t.
2009. február 5. csütörtök 14:49 - Hírextra
A 84 esztendős zenész (eredetileg Riley B. King) nem először látogat Budapestre. 1996-ban és 1997-ben a Budapest Kongresszusi Központban lépett fel; a második koncerten színpadra hívta Tátrai Tibort, a hazai rock és blues kiváló gitárosát is. A blues királyának 1996-ban volt egy nem hivatalos magyarországi fellépése is, amikor a taszári légitámaszponton amerikai katonák előtt játszott.

B.B. King 14 Grammy-díjjal büszkélkedhet, a tizenötödiket is elnyerheti vasárnap legújabb lemezével. A rock and roll halhatatlanja, a Blues Foundation LifeTime Awards kitüntetettje, a Grammy halhatatlanja, 1990-ben megkapta George Bush amerikai elnök medálját, több tiszteletbeli doktori címe van.

A fantasztikus gitáros a múlt század negyvenes éveinek végétől készít lemezeket, közülük több platina-, illetve aranylemez lett, listavezető dala is számtalan volt, köztük a legendás Three O,Clock Blues. Az egyik legtöbbet méltatott lemeze a Live At The Regal koncertalbum volt, amely 1965-ben jelent meg. Eric Claptonnal is készített lemezt, fellépett a Rolling Stonesszal, a U2-val.

Idei európai turnéja meglepetésnek számít, hiszen 2006-ban búcsúturnén köszönt el az öreg kontinenstől. A nyár egyik szenzációja, hogy Londonban több alkalommal fellép John Mayallal, a fehér blues Magyarországon is járt királyával.

B.B. King szerepelt a Blues Brothers 2000 című, a magyar mozikban is játszott filmben.
A blueslegenda koncertjére már kaphatók jegyek - tudatta szervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását