2024. május 18. - Erik, Alexandra

13 évet kapott a "vasalós gyilkos"

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki a villanyvasalóval vert agyon egy idős kecskeméti asszonyt.
2009. február 5. csütörtök 11:45 - Hírextra
A 33 esztendős férfi házmesterként dolgozott egy főként idős emberek lakta kecskeméti épülettömbben. A vádlott munkaköréből adódóan több lakóval, így a későbbi sértettel, egy 72 esztendős asszonnyal is barátinak nevezhető kapcsolatba került. Rendszeresen bejárt az egyedül élő sértetthez, akinek bizalmába férkőzött.

A férfi állandó pénzzavarral küzdött. Bérelt egy személygépkocsit, amelyet összetört. Az autót szervizbe vitte, a javítás díját azonban nem tudta kifizetni.2007. október 17-én délelőtt felhívták a férfit az autókölcsönzőtől, hogy mielőbb vigye vissza a gépkocsit. Mivel a vádlott nem látott más lehetőséget a pénzszerzésre, elhatározta, hogy az autó kiváltásához szükséges pénzt az idős asszonytól szerzi meg. Kora délután felhívta az autókölcsönzőt, és közölte, hogy a kocsit egy órán belül visszaszállítja.

A férfi ezt követően a sértett lakására ment, ahol az asszony kérésére egy villanyvasaló javításába kezdett. A vádlott a lakás kisszobájában - kihasználva, hogy a sértett háttal állt neki - a jobb kezében tartott villanyvasalóval többször tarkótájékon ütötte a sértettet, aki eszméletét vesztve a földre zuhant.
Ezt követően a vádlott értékek után kutatott a lakásban, de bizonyíték nincs arra, hogy bármit is eltulajdonított volna, mielőtt elhagyta a lakást.

A sértett nem sokkal megtámadása után agyzúzódás következtében elhunyt. Holttestét több nappal később fedezték fel családtagjai, akik tűzoltók segítségével jutottak be a lakásba.A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért őt jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását