2024. május 24. - Eszter, Eliza

20 milliárd az Új Tudásra

Európai uniós forrásokból kíván több mint 20 milliárd forintot biztosítani a kormány az alapkézségek megerősítésére az Új Tudás Program keretében - közölte az oktatási tárca a Magyar Nemzet szerdai számában megjelentekre reagálva.
2009. február 4. szerda 12:30 - Hírextra
A napilap arról írt, hogy Hiller István Nyíregyházán tett hétfői bejelentése szerint 20 milliárd forintot költ az idén a gyerekek olvasás- és íráskészségének fejlesztésére az Új Tudás Program keretében a tárca, s ez az összeg benne van a költségvetésben. Az újság szerint ugyanakkor ilyen tétel sem a programban, sem a költségvetésben nem szerepel.

Az oktatási tárca szerdai közlése szerint az alapkészségek fejlesztését az Új Magyarország Fejlesztési Tervben szereplő programok biztosítják.

Ezek közül például a "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című pályázat beadási határideje január 19-én lezárult. E pályázati keretösszeg önmagában már 17,5 milliárd forint. A pályázat jelenleg bírálati szakaszban van, a szerződéseket várhatóan márciusban kötik meg. A programok 2009 második, harmadik negyedévében elindulhatnak.

A fejlesztés koncepcióját a 2007-ben a Nemzeti Alaptantervben meghatározott kulcskompetenciák, valamint az NFT I keretében már 2004 óta zajló és jelenleg is folytatódó fejlesztési programok alapján határozták meg - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását