2024. április 29. - Péter

Okirat-hamisítás miatt is nyomoznak

Újabb nyomozást rendelt el, ezúttal okirat-hamisítás miatt, a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség abban a pákozdi ingatlan-nyilvántartási ügyben, amelyben már vádat emeltek a földművelésügyi tárca volt szakállamtitkára, Benedek Fülöp ellen - tájékoztatta az
2009. február 3. kedd 20:15 - Hírextra
Az újabb nyomozást - ismeretlen tettes ellen - azért indították, mert a gyanú szerint a 201 hektáros földterület vagyonkezelői jogának átruházásával kapcsolatos - az agrártárca, valamint a honvédelmi tárca akkori vezetője által aláírt - okiratot visszadátumozták - közölte Várhomokiné Rabi Noémi.

A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség ebben az ügyben hivatali visszaélés bűntettének elkövetésével vádolta meg tavaly novemberben Benedek Fülöpöt, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) volt szakállamtitkárát, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, valamint két társát.

A nyomozó ügyészség szerint ugyanis Benedek Fülöp több esetben visszaélt hivatali helyzetével, és eljárt annak érdekében, hogy az állami tulajdonú, természetvédelmi rendeltetésű földterület vállalkozói tulajdonba kerüljön, és mint művelés alól kivont föld alkalmassá váljon gazdasági beruházásra.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szövetségi igazgatója december 23-ai sajtótájékoztatóján azt mondta: a birtokába került, az ügyészségnek átnyújtott dokumentumok bizonyítékul szolgálnak arra, hogy Gráf József agrárminiszter és Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter tudta, mi történik a tárcánál a pákozdi földterülettel kapcsolatban. Budai Gyula szavai szerint

az akkori honvédelmi miniszternek a terület átengedéséről szóló, a művelésiág-váltásához történő hozzájárulását is tartalmazó nyilatkozatát visszadatáltak az agrárminisztériumban.

Gráf József január 6-án közleményben utasította vissza Budai Gyula állításait. Azt írta, hogy Juhász Ferenccel a hatályos törvényekben meghatározott kötelező feladatukat látták el, amikor közreműködtek a használaton kívüli honvédségi területek átadásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását