2024. május 10. - Ármin, Pálma

Több pénz kell a MOB-nak

A Magyar Olimpiai Bizottság új elnöksége első ülésén felhatalmazta Schmitt Pál elnököt, hogy kérje az olimpiai sportágak támogatására szánt összeg növelését Gyenesei István sportért felelős önkormányzati minisztertől.
2009. január 30. péntek 17:25 - Hírextra
A pénteki ülésen a vezetés több órás vita után arra az álláspontra jutott, hogy az eredményes londoni szereplés érdekében további források bevonására van szükség, a jelenlegi állami keret ugyanis több sportág számára a szinten tartást sem teszi lehetővé. Mindezt megerősítették az elmúlt időszakban a sportágvezetőkkel folytatott személyes konzultációk is.

A MOB tájékoztatása szerint ezért az elnökség Schmitt Pál elnököt egyhangú határozattal felhatalmazta arra, levélben indítványozza Gyenesei István sportért felelős miniszternek, hogy a központi költségvetésből az olimpiai sportágak támogatására szánt összeget reálértékben emeljék fel az athéni játékokat követő év szintjére (2005-ben 1,263 milliárd forint jutott erre a célra), beleértve a korábbi esztendőkben rendszeresen rendelkezésre álló, de az idén még jóváhagyásra váró edzőtáborozási támogatást is (ez az úgynevezett voucher eddig általában 200 millió forintot tett ki).

Az Önkormányzati Minisztérium január 8-i tájékoztatása szerint idén 950 millió forint jut a szakmai felkészülés támogatására.

A MOB emellett egy szakértői csoportot állít fel olyan hasonló törvénytervezet kidolgozására, amely a magyar filmművészetet segíti. Azaz a sportot támogatók részesüljenek adókedvezményben, továbbá a magyar sport állami támogatása legyen évről évre kiszámítható, állandó mértékű.

"A magyar sport tett annyit, ha nem többet az ország nemzetközi hírnevéért, hogy hasonló elbírálásban részesüljön, mint a magyar kultúra másik jelentős ága, a filmművészet" - mondta Schmitt a MOB közleménye szerint.

Az elnökség döntött arról, hogy a MOB állandó bizottságainak vezetését az alábbiakra bízza: Szabó Tamás (szakmai és tudományos), Berkes István (orvosi), Kovács István (sportolói), Kamuti Jenő (etikai és fair play), Regőczy Krisztina (nők a sportban), Borkai Zsolt (környezetvédelmi), Bakonyi Tibor (gazdasági), Gyárfás Tamás (média). A Magyar Olimpiai Akadémia elnöke továbbra is Aján Tamás, a téli olimpiai előkészítő bizottságot Regőczy Krisztina, az ifjúsági olimpiai előkészítő bizottságot Gyulay Zsolt, a londoni olimpiai előkészítő bizottságot Schmitt Pál vezeti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását