2024. április 27. - Zita

Rio De Janeiro is az olimpiáért

A brazil olimpiai pályázat készítői szerint a 2014-es labdarúgó-világbajnokság vendégül látása, illetve az azzal összefüggő számos beruházás növelheti Rio de Janeiro esélyeit a 2016-os nyári játékok megrendezését illetően.
2008. január 9. szerda 15:46 - Hírextra
Mivel a város már a vb-rendezés miatt is hatalmas beruházásokat eszközöl, az ötkarikás esemény sportinfrastruktúrájára - sikeres kandidálás esetén - a számítások szerint "csak" 508 millió dollárt (345 millió euró, 87 milliárd forint) kellene költeni, ami sokkal kevesebb, mint London 1,5 milliárd dolláros (1,02 milliárd euró) költségvetése a 2012-es játékok megvalósítására.

Ugyanakkor - bár dél-amerikai város még nem adott otthont olimpiának - elemzők úgy vélik, éppen a futball-vb közelsége csökkentheti a riói esélyeket. A város a pályázatát január 11-én Lausanne-ban mutatja be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB). A tervek között szerepel kilenc új beruházás, két felújítás, illetve négy ideiglenes létesítmény felhúzása. A brazilok igyekeznek majd hangsúlyozni, hogy tavaly sikeresen rendezték meg a Pánamerikai Játékokat, vagyis van tapasztalatuk ilyen nagyszabású események lebonyolításában, és már jó néhány olimpiai színvonalú versenyhelyszínnel is rendelkeznek.

A NOB 2009 októberében dönt a rendezőről Koppenhágában. Rio de Janeiro mellett Chicago, Madrid, Baku, Doha, Prága és Tokió jelezte még rendezési szándékát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását