2024. április 29. - Péter

Több településen csak holnap lesz áram

Harmincnégy településen még nem tudta helyreállítani teljes egészében a szolgáltatást az áramszolgáltató - mondta el az MTI érdeklődésére csütörtök kora este Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke. Más források szer
2009. január 29. csütörtök 21:25 - Hírextra
Az ellátatlan településrészek között sok a külterület, illetve pincesor, csak hat-nyolc olyan község van, amely teljes egészében ellátatlan maradhat péntekig - mondta.

A Vas megyei védelmi bizottsághoz beérkezett információ szerint a megyében 16 órakor 12 településen még teljes áramszünet volt, további öt településen pedig csak részleges volt az áramszolgáltatás. Az E.ON saját - az MTI birtokában lévő - jelentése szerint Vas, Zala és Somogy megyében 16 órakor összesen még 74 település volt érintett teljesen, vagy részlegesen az áramszünetben.

Patay László erről azt mondta, kollégáik jelenleg is megfeszített erővel, nagyon nehéz körülmények között dolgoznak a szolgáltatás mielőbbi helyreállításán.

Elmondása szerint elegendő ember és technika is a rendelkezésükre áll, a munkálatok a kedvezőtlen terepviszonyok miatt nem haladnak a terveik szerinti gyorsasággal.

Teljesen felázott szántóföldeken, szinte megközelíthetetlen helyeken kell oszlopokat állítani, olyan helyekre kell darut eljuttatni, ahol még a lánctalpas járművekkel is sokszor megsüllyednek - mondta.

Hozzátette azt is: azoknak a településeknek a polgármestereivel, illetve katasztrófavédelmi igazgatóságaival, amelyeket várhatóan csak pénteken tudnak majd visszakapcsolni a hálózatba, még csütörtökön személyesen veszi fel a kapcsolatot, telefonon. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy melyek ezek a települések. Szavai szerint kollégái összesítik a listát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását