2024. március 29. - Auguszta

Hivatalos ferencvárosi eredmények

Megállapította az időközi országgyűlési képviselő-választás hivatalos eredményét a ferencvárosi egyéni választókerületi bizottság, miután csütörtökön megszámolták a külföldi szavazatokat is befogadó 10. számú szavazókör voksait. Az utolsó szavazókör voksa
2009. január 29. csütörtök 20:40 - Hírextra
A ferencvárosi választókerületben január 25-én tartották a képviselőválasztás második fordulóját. A választási törvény értelmében a külképviseleteken is lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a külföldön tartózkodó magyar választópolgárok élhessenek szavazati jogukkal. Ferencvárosban négyen jelezték, hogy külföldön kívánnak szavazni, végül azonban csak ketten adták le szavazatukat.

A külképviseleti szavazatok titkosságának biztosítása miatt a vasárnapi választás után a 10. számú szavazókörben nem kezdték meg a voksok számolását; a szavazatokat, amelyeket diplomáciai futár hozott haza, szerdán adta át az Országos Választási Bizottság elnöke a ferencvárosi választási bizottság elnökének. A ferencvárosi választási bizottság csütörtökön ellenőrizte a szavazási irat sértetlenségét és azt, hogy a szavazatot leadó szerepel-e a külképviseleti névjegyzékben. Miután mindent rendben találtak, a két szavazatot átadták a 10. számú szavazókör szavazatszámláló bizottságának, az a bontatlan urnába dobta a szavazatokat, majd összeszámolta az urnában lévő voksokat.

A főváros 12. országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság a szavazóköri eredmények ismeretében megállapította az időközi választás eredményét, amely ellen jogorvoslattal lehet élni. A jogorvoslatot pénteken 16 óráig lehet benyújtani.

A választás végeredménye szerint összesen 9.153 érvényes szavazatot adtak le, ebből Bácskai János 5.519 szavazatot kapott. Az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás 2.527 szavazatot, Szegedi Csanád, a Jobbik jelöltje 702 szavazatot, Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 357 szavazatot, Paulik Péter, a Munkáspárt jelöltje 48 szavazatot kapott.

Ferencvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert az SZDSZ-ből kilépő Gegesy Ferenc polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását