2024. április 27. - Zita

Talma negyedik

Talmácsi Gábor a negyedik időt érte el a spanyolországi tesztelés harmadik napján. A magyar motoros, aki tavaly a 125 kcm-esek között bronzérmes lett a világbajnokságon, az idén a negyedliteresek között versenyez.
2009. január 28. szerda 20:40 - Hírextra
A szerdai gyakorláson - akárcsak az első és a második napon - ismét a spanyol Alvaro Bautista volt a leggyorsabb, ezúttal 1.43.488 perccel lett első, Talmácsi ideje pedig 1:44.266 p volt, ami alig marad el a keddi legjobbjától (1:44.201 p). A magyar versenyző hétfőn az ötödik, míg kedden a harmadik leggyorsabb volt.

"Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel. Már sikerült nagyjából kitapasztalnunk a motor adottságait, ami tovább segíti a munkát a még jobb eredmény elérésében. Ugyanilyen lendülettel készülök a valenciai tesztelésre. Nagyon tudatosan dolgozunk, a hangsúly most nem a köridőkön van, hanem elsősorban a tapasztalatszerzésen, hogy a versenyeken a lehető legjobb formámat tudjam hozni. A tesztelés minden percét élveztem, a csapat is és én is nyugodtak vagyunk a továbbiakat illetően" - olvasható a csapattól az MTI-hez eljuttatott Talmácsi-nyilatkozatban.

A szerdai tesztelésen többen is buktak, a spanyol Sergio Gadea, a svájci Dominique Aegerter, a cseh Lukas Pesek és a svájci Thomas Lüthi is elesett, ám mindannyian szerencsésen megúszták a balesetet.

Talmácsi csütörtökön elutazik Valenciába, ahol további két napon át teszteli az Apriliát.
A 18 futamos világbajnokság április 12-én, a Katari Nagydíjjal kezdődik.
Eredmények:

1. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1:43.488 p - 53 kör
2. Mike di Meglio (francia, Aprilia) 1:44.021
3. Aojama Hirosi (japán, Honda) 1:44.264
4. TALMÁCSI GÁBOR (Aprilia) 1:44.266
5. Thomas Lüthi (svájci, Aprilia) 1:44.418
6. Ratthapark Wilariot (thaiföldi, Honda) 1:44.524
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását