2024. április 29. - Péter

A Fidesz Gyurcsányhoz fordul?

A Fidesz írásbeli kérdéseket akar feltenni Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Veres János pénzügyminiszternek, hogy megtudják: ki döntött arról, hogy a pénzügyminiszter 14 millió, államtitkára pedig 8 millió forintért kapjon új luxusautókat - mondta hé
2009. január 26. hétfő 17:00 - Hírextra
Az ellenzéki politikus a Pénzügyminisztérium (PM) előtt újságíróknak arról beszélt, azt akarják, hogy nevezzék meg, ki a felelős az ügyletért, ki adott utasítást a luxusautók beszerzésére, illetve hogy miért kellett megkerülni a vásárláskor a törvényeket.

Koszorús László emlékeztetett rá, hogy a kormányfő októberben ígéretet tett a minisztériumok bútor-, telefon- és autóbeszerzéseinek leállítására. A politikus úgy fogalmazott, hogy Gyurcsány Ferenc a válság közepén türelmet kért, de most kiderült, hogy hazudott.

A képviselő közölte, "pofátlanságnak" tartják a vásárlást, amit ráadásul tudatosan rejtegetni próbáltak, hiszen a közbeszerzési törvény megkerülésével jutottak hozzá a két járműhöz. Hozzátette, hogy ezeket a központosított közbeszerzési rendszeren keresztül kellett volna megvásárolni, helyette viszont a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán keresztül vették meg azokat.

Kérdésre válaszolva a politikus azt mondta, az ügyben jogszerűtlenségről nehéz beszélni, mert van lehetőség arra, hogy a tárca különböző szervein keresztül vásároljon járműveket, de az ügyletet és annak lebonyolítását ennek ellenére nem tartják etikusnak.

Koszorús László szombaton már tartott az autóbeszerzés ügyében egy sajtótájékoztatót, miután a Magyar Nemzet arról írt, hogy tavaly decemberben 14,2 millió forintért vásároltak egy háromezer köbcentiméteres Audi A6-os személyautót Veres János pénzügyminiszternek, Kovács Álmos szakállamtitkár pedig egy nyolcmillió forintos Volkswagen Passatot kapott.

A fideszes képviselő szombati szavaira reagálva a PM még aznap egy közleményében rámutatott: a tárca már nem halaszthatta tovább a miniszteri, illetve a szakállamtitkári autók cseréjét, mivel már egyik jármű sem volt alkalmas arra, hogy "biztonsággal ellássa a szükséges feladatokat".
Közölték, a miniszteri autó már 300 ezer, míg a szakállamtitkári gépkocsi csaknem 400 ezer kilométert futott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását