2024. május 17. - Paszkál

Megdöbbentő: a kormány minden áron meg akarja tartani a hatalmat?

Megdöbbentő, hogy mialatt az ország súlyos válságban van, a miniszterelnök legnagyobb problémája az: az MSZP elnökségének tagjai nem nyilatkoznak eleget a televízióban - reagált Gyurcsány Ferencnek az MSZP szombati választmányi ülésén mondott szavaira Szi
2009. január 24. szombat 19:33 - Hírextra
A miniszterelnök-pártelnök a választmányi ülésen hangsúlyozta, az MSZP-nek olyan vezetőkre van szüksége, akik a közösen megalkotott és közösen elfogadott politikáért érdemesek megküzdeni, hajlandóak szerepelni.

Szijjártó Péter szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ebből is látszik, hogy az elmúlt két évben erről szólt a kormány gondolkodása, a hatalom minden áron való megtartásáról, és most is ez a cél Gyurcsány Ferenc számára.

A politikus úgy fogalmazott, hogy összefogásra szükség van, de az emberek elleni összefogásban a Fidesz nem hajlandó részt venni. Mint mondta: a kormány félrekezelte a válságot, és most azt akarják, hogy hibás intézkedéseik árát az emberek fizessék meg. Szijjártó Péter véleménye szerint ezért vezettek be megszorításokat, és ezért terveznek további hasonló intézkedéseket.
A szóvivő azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc részéről hiteltelen az összefogásra irányuló szöveg, és azt senki sem veszi komolyan azután, hogy pénteken ismét "jóízűen lefasisztázta" politikai ellenfeleit.

A szóvivő szerint a kormány úgy kezeli a helyzetet, hogy "a szöveg sok, intézkedés semmi, a következmények pedig súlyosak".

Az ellenzéki képviselő szerint az egyetlen megoldás, amely megteremti az összefogást és a válságból való kiutat a világos, tiszta társadalmi felhatalmazáson alapuló világos, biztos többséggel rendelkező kormányzat.

Kérdésre válaszolva a deviza-lakáshitellel rendelkezők megsegítésére vonatkozó tervekre azt mondta: szavak szintjén történik az intézkedés, mert ezt írásban még nem látták.
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) prognózisára, amely szerint Magyarország 2015-ben vezetheti be az eurót, úgy reagált: 2002-ben mindenki egyetértett azzal, hogy jó gazdasági állapotban van az ország, és 2006-ban, legkésőbb 2007-ben már a közös európai valutát használhatjuk. Mostanra pedig mindenki beelőzött minket a térségben - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2009. január 28. 20:41
húzzuk karóba harapovát! könyörgöm. :)
sharapova2008
2009. január 25. 20:17
Az sem kevésbé megdöbbentő,hogy Szíjjártó Pufi és főnöke Orbán Pöki/a pökhendi szó rövidítése/ minden áron meg akarják szerezni a hatalmat:sokáig antidemokratikus módon igyekeztek ezt megtenni/utcai zavargások,kordonbontás,folyamatos obstrukció,a szélsőjobb felkarolása,populizmus/.Nem ment,az EU is résen volt...Mit akar a Fidesz? Se programja,se koncepciója nincs,persze ha nem megy a kormányzás,rá lehet fogni a "böszmére",hogy elkúrták a dolgokat...Nincs új a nap alatt!
ballonos
2009. január 25. 18:58
Én a Péter helyében alaposan elolvasnám az egripogár által leirtakat. Alaposan elgondolkodnék rajta, ha eddig nem tette meg.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását