2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyermekkori alkoholizmus

Soha ennyi gyermeknek nem volt még szüksége Nagy-Britanniában orvosi segítségre az alkohol- és kábítószer-problémái miatt, mint 2007-ben és 2008-ban.
2009. január 24. szombat 08:37 - Hírextra
A 60 milliós lakosú szigetországban 2007-ben és 2008-ban majdnem 24 ezer gyermek kapott speciális orvosi segítséget alkohol- és drogproblémái miatt, miközben ez a szám 2005-ben és 2006-ban még csak 17 ezer volt.

A statisztikai adatok azonban nem ennyire aggasztóak: valójában a segítőszolgálat fejlődött, és képes befogadni több gyermeket. A drogfogyasztásra vonatkozó adatok nem romlottak, sőt inkább javultak.

A legtöbb 18 év alatti, kezelésre szoruló fiatal alkoholt vagy valamilyen kannabisz-származékot fogyaszt, esetlek ezek keverékét, de a kemény drogok nem jellemzőek a fiatalok körében.

A kezelésben résztvevőknek mindössze 3 százaléka küzdött heroinfüggőséggel, szintén 3 százalékukat pedig kokain okozta ártalmak miatt gyógyítottak.

Miközben a közegészségügyi ellátók adatai szerint 2001-ben még a fiatalok 29 százaléka mondta azt, hogy kipróbált már valamilyen kábítószert, 2008-ban már csak a megkérdezettek negyede. Azon 11 és 15 év közöttiek száma pedig, akik állításuk szerint még sosem fogyasztottak alkoholt, a hét év alatt 39 százalékról 46 százalékra emelkedett.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását