2024. május 12. - Pongrác

Álrablás volt csupán

Álrablásnak bizonyult az a bűncselekmény, amelyet pár napja követtek el egy soproni használtautó-kereskedésben - tudta meg pénteken az MTI Farkas Gábor ezredestől, Sopron rendőrkapitányától.
2009. január 24. szombat 08:30 - Hírextra
A kapitány elmondta, hogy a telep ügyvezetője és tulajdonosa, Sz. Róbert még kedden délután jelentette be azt, hogy három álarcos férfi támadta meg egy tőrkéssel a használatutó-kereskedés irodájában, majd a széf kinyitására kényszerítették, ahonnan 26 millió forintot, valamint hatezer eurót zsákmányoltak. A bejelentés szerint a rablók még bántalmazták is a kereskedés tulajdonosát - tette hozzá.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást. Szerencséjükre az egyik közeli cég biztonsági őre meg tudott nekik adni egy rendszámot, mert látott a közelben egy autót két gyanúsan viselkedő férfival. A rendszám F. Ádám többszörösen büntetett előéletű, veszprémi lakoshoz vezetett, aki - miután a rendőrök megkeresték - beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a rablást Sz. Róbertnek, a telep ügyvezetőjének a megrendelésére követték el egy társával, akit szintén megnevezett, és ezért százezer forintot kaptak. A kereskedésből nem vittek el semmit, és bántalmazás sem történt - derült ki az álrablást ismertető vallomásból.

Ugyancsak ezt erősítette meg társa, a balatonalmádi illetőségű K. Andor, aki az egész akciót a biztonság kedvéért rögzítette a mobiltelefonján. Ennek hatására Sz. Róbert megváltoztatta vallomását, és elmondta, hogy valóban ő rendelte meg az álrablást, az ehhez megfelelő embereket egy barátja közvetítésével találta meg, és sem 26 millió forint, sem hatezer euró nem volt a széfben.

A 26 millió forint korábban valóban létezett, a kft. pénze volt, csak ezt Sz. Róbert feltételezhetően szerencsejátékon elvesztette, és ezzel az álrablással akarta a hiányt családja előtt rendezni.

Farkas Gábor elmondta: az ilyen ügyekben a rendőrségnek ugyanolyan komoly nyomozati munkát kell végeznie, mintha valódi bűncselekmény történt volna. A következő lépésben megszüntetik a rablás miatt elrendelt nyomozást, ugyanakkor feljelentést tesznek a győri nyomozó ügyészségen hatóság félrevezetése miatt Sz. Róbert ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását