2024. május 2. - Zsigmond

Vereség a bajnoktól

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-22-re kikapott az olimpiai bajnok francia csapattól, így a lehetséges négyből egyetlen pontot visz magával a szombaton kezdődő 12-es középdöntőbe a horvátországi világbajnokságon.
2009. január 22. csütörtök 22:30 - Hírextra
A csoport (Eszék), 5., utolsó forduló:
Franciaország-Magyarország 27-22 (13-8)
---------------------------------------
gól: Fernandez 5, Karabatic 5, Narcisse 5, Abalo 4, Guigou 3/2, Gille 2, Sorhaindo 2, Dinart 1, illetve Gál 5, Ilyés 4, Nagy 4, Törő 3, Eklemovics 2, Iváncsik T. 2, Császár 2

A találkozót a helyszínen nézte meg Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, és még csaknem 2000 honfitársa, akik remek hangulatot varázsoltak az eszéki csarnokba. A franciákért mintegy harmincan szorítottak a lelátón.

Kemény védekezéssel nyitottak a magyarok, ám a több mint másfél évtizede a világ élvonalához tartozó rivális védőfala is nagyon masszív volt. Nagy és Ilyés találatára csak az ötödik percben jött válasz, Puljezevics és a kapufa eleinte megtréfálta az esélyesebb francia gárdát, amely aztán a 8. percben egyenlített (2-2). A folytatásban viszont a magyar kapus extázisa is kevés volt, mert a 13. percben már a franciák vezettek 4-3-ra. A halványuló támadójáték miatt Hajdu János szövetségi kapitány negyedóra elteltével, 3-5-nél időt kért. A magyar gólcsend ebben a szakaszban hét percig tartott.

A franciák a változatlanul jó védekezésüknek köszönhetően indításgólokat lőttek, elhúztak, ráadásul Ilyést kiállították. A 23. percben már 10-4 volt az állás. Omeyer is remekelt az ellenfél kapujában, negyedóra alatt csak egyetlen egyszer kapitulált. A szünet előtti hajrában a 115 kilós beállós, Gál fizikai munkája révén csökkent a különbség.

A második félidőt is két magyar találat vezette be, aztán jöttek a gall gólok, és 16-13-ról villámgyorsan 23-15 lett oda. A franciák egyszerűen ennyivel jobbak, sebesebbek, akrobatikusabbak voltak, nem lehetett őket megállítani. Hajdu megint időt kért, hogy megállítsa a lavinát. Nem sikerült, még a cserék sem tudtak új lendületet adni.

A 48. percben két számjegyűvé vált a különbség (26-16), ám ebből a végére sikerült faragni. A sorozatban kapott négy gól a franciákat is időkérésre kényszerítette, a végjátékban már nem is hibáztak többet.

A magyarok így ezt a vereséget és a szlovákok elleni 24-24-es döntetlent viszik magukkal a szombaton kezdődő zágrábi középdöntőbe. A másik ágon a házigazda horvátok, valamint a svédek és a dél-koreaiak jutottak tovább, egyelőre nem tudni, milyen sorrendben. Így aztán a további menetrend sem adott még. A szombati ellenfél a horvát vagy a svéd együttes lesz. Ha előbbi, akkor 20:30-kor, ha utóbbi, akkor 18:30-kor lesz a meccs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását