2024. április 24. - György

A szteroid nem tesz jót a gyereknek

A vírusos vagy egyéb fertőzések miatt nehezen lélegző gyerekeknek adott szteroidok nem javítanak állapotukon - állapította meg brit orvosok vizsgálata.
2009. január 22. csütörtök 17:06 - Hírextra
Az iskolás kor alatti gyerekek harmadánál jelentkezik időnként olyan ziháló légzés, amely megrémíti a szülőket. Hat éves korukra a gyerekek többsége kinövi, ám addig sok esetben kortikoszteroid-kezelést kapnak.

Jonathan Grigg, a londoni Queen Mary Egyetem munkatársa és csoportja megállapította, hogy a vizsgálatba bevont mintegy hétszáz, 10 hónapos és 5 éves kor között lévő gyerek közül azok, akiknek öt napon át szteroidot (prednizolont) adtak, ugyanolyan hosszan szorultak kórházi kezelésre, mint azok, akik placebót kaptak, és tüneteik sem szűntek meg hamarabb. Az eredmény beleillik abba az általános képbe, hogy az iskolás kor előtti ziháló légzés nagyon különbözik a nagyobb gyerekek és felnőttek allergiás asztmás rohamaitól - tette hozzá Grigg.

"Egyértelmű, hogy az új eredmények alapján meg kell változtatni a jelenlegi gyakorlatot" - írta kommentárjában Andrew Bush, a londoni Royal Brompton Hospital munkatársa a New England Journal of Medicine című szaklapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását