2024. május 10. - Ármin, Pálma

Részlege adómentesség

Két évig mentesül a kommunális adó megfizetése alól Dombóváron az, aki családi házat épít. A döntéssel a fiatalok letelepedését kívánják segíteni - közölte szerdán az MTI-vel a város polgármestere.
2009. január 21. szerda 23:20 - Hírextra
Szabó Loránd elmondta: a 2009. január 1-től érvényes adórendelet szerint az új házat építőknek a használatba vételi engedély időpontjától számítva jár két évig a mentesség.

A cél egyrészt a fiatalok megtartása, másrészt a helyi építőipar segítése - tette hozzá a város vezetője, akinek becslése szerint az adómentesség évente 25-30 ezer forintos támogatást jelent majd családonként.

A húszezer fős város polgármestere beszámolt arról, hogy jelenleg nincsen szabad építési terület a településen. Az önkormányzatnak van ugyan tizenkét telke, ezek azonban nem vonzóak a fiataloknak. Korábban Újdombóváron nyitottak új utcát, de az itt lakók nem szívesen adják el az út kialakításához telkük végét.

A város ezért úgy döntött, hogy egy kéthektáros területen alakít ki 25, egyenként 750 négyzetméteres telket. Itt korábban lakóparkot terveztek, a vevő azonban visszalépett.

A polgármester tájékoztatása szerint a telkeket tavasszal licitre bocsátják. Ha ezek egy év alatt gazdára találnak, 30-40 új ház épülhet Dombóváron - mondta Szabó Loránd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását