2024. április 28. - Valéria

Cruise megtámadja Bécset

Óriási felelősség nyomta a vállát a Hitler elleni merényletről szóló Valkyrie című filmjének forgatása közben - mondta el Tom Cruise Berlinben, a produkció európai premierje előtt.
2009. január 21. szerda 06:34 - Hírextra
A hollywoodi filmsztár azért érzett különös felelősséget, mivel egy olyan német tisztet - Claus von Stauffenberget - személyesített meg, aki a kevesek egyikeként szembeszállt a náci vezetővel.

Öszeesküvést szervezett a megölésére, ám a táskabomba, amelyet becsempészett Hitler főhadiszállására, nem végzett a vezérrel: egy masszív asztal megvédte az életét. Stauffenberget pedig kivégezték.

"Mindig is meg akartam ölni Hitlert, gyűlöltem őt" - árulta el a hét végén a film szöuli promócióján. "Gyermekként a történelmet tanulva és dokumentumokat nézegetve csodálkoztam rajta, hogy miért nem állt fel valaki és állította meg? Mikor elolvastam a forgatókönyvet, az elég szórakoztatónak és informatívnak bizonyult, hogy megtudjuk belőle, milyen nehézségek voltak, és milyen lehetett abban a környezetben élni" - mesélte a filmsztár.

Berlinben kedden arról beszélt, hogy a Valkyrie volt élete legemberpróbálóbb munkája.
"Egész idő alatt cipeltük a történelem iránti felelősség óriási terhét" - jelentette ki. Mint kifejtette: az egész stáb azon dolgozott, hogy "a legpontosabban jelenítsék meg az ellenállás szellemét és a történelmet, ugyanakkor egy kis szórakoztatást is csempésszenek bele."

A filmet 2007-ben Berlinben forgatták, többek között azon az eredeti helyszínen, a Bendlerblockban, ahol az összeesküvőket kivégezték. Ma a védelmi minisztériumhoz tartozik, s a náci ellenállás emlékhelye.

"Nagyon kiváltságosnak éreztük magunkat, hogy lehetőségünk nyílt rá ott forgatni" - mondta Cruise.

Stauffenberg unokája, Philipp von Schulthess egy kisebb mellékszerepet kapott a produkcióban az egyik összeesküvő tiszt segédjeként.

"Mindannyian, a család zöme, nagyon izgatottak vagyunk a film miatt. Izgatottak, azért, mert úgy gondoljuk fontos, hogy a történetet megismerjék, és úgy érezzük, ez remek alkalom arra, hogy nagyobb közönség láthassa, mint korábban" - nyilatkozott a família nevében a hős leszármazottja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását