2023. június 3. - Klotild

Obama titka

Mark Ndesandjo a dél-kínai Sencsenben (Shenzhen) lépett fel egy jótékonysági esten, a kínai szokásoktól eltérően azonban a hírekben és a meghívókon sem szerepelt, hogy a pénteki koncerten selyemzubbonyban zongorázó művész valójában a kedden beiktatásra ke
2009. január 19. hétfő 07:28 - Hírextra
A fellépésről készült rövid videofelvétel az egyik leggyakrabban letöltött videó lett a hét végén a youku.com fájlcserélő portálon.

Mark Ndesandjo Obama édesapjának harmadik házasságából Kenyában született, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol a tanulmányait is végezte. Hét évvel ezelőtt költözött a Hongkonggal szomszédos nagyvárosba, beszél kínaiul, vegetáriánus és gyakorló kalligráfus. Egy kínai nő a felesége.

Egy internetes cégnél dolgozik, amely kínai vállalatoknak segít felkerülni a világhálóra, emellett egy üzlettársával Cabin BBQ néven étteremláncot nyitott Kínában. Már évek óta jótékonykodik a kínai árva gyerekek javára.

Ndesandjo az elnökválasztási kampány erősödésével tavaly nyáron került a média érdeklődési körébe, ő azonban továbbra sem szeretne a hírekben szerepelni. Az árvák megsegítésére rendezett pénteki sencseni jótékonysági rendezvény meghívóján is inkább stratégiai értékesítési tanácsadóként szerepelt.

Kínában rendkívül szokatlannak számít az efféle visszafogottság, ugyanis az emberek a céljaik elérése érdekében szeretik kihasználni a befolyásos emberekkel való kapcsolataikat.
Az Egyesült Államok Kínai Kereskedelmi Kamarájának támogatásával rendezett koncert színpadán Ndesandjo megemlítette, hogy az elnöki beiktatási ceremóniára Washingtonba kell utaznia, és ha nem érne haza időben, kínos helyzetbe hozná a családját.

"Harley Sevedin, a kamara elnöke elégedett volt az amerikai elnökválasztás eredményével, és én is szeretem az elnökömet" - tette hozzá Ndesandjo. Barack Obama választási győzelme után "Eljött az új Amerika" szövegű, kínai nyelvű üzenetet küldte szét barátainak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását