2024. március 29. - Auguszta

A kormány a szegényekkel tol ki leginkább?

A Fidesz szerint a kormány lépései Magyarországot egyre mélyebbre sodorják a válság örvényében, az áfaemeléssel és a családi pótlék elvételével pedig a legrászorultabb emberektől vesznek el - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétf
2009. január 19. hétfő 15:10 - Hírextra
Navracsics Tibor szerint ugyanazt láthatjuk, mint az elmúlt 30 év szocialista kormányainál, vagyis ha baj van, akkor emberektől vesznek el, mégpedig legrászorultabbaktól, a családoktól, nyugdíjasoktól és a szegényebbektől. Ez nem gazdaságpolitika és nem kormányzati politika, hanem szimpla túlélési kísérlet, amelyet az embereknek kell megfizetni, és amelynek egyetlen egy célja az, hogy Gyurcsány Ferenc bekerüljön a magyar Guiness Rekordok Könyvébe, mint a leghosszabban hivatalban lévő miniszterelnök - tette hozzá.

A fideszes politikus az áfaemelést "gyáva szocialista lépésnek" nevezte, utalva a miniszterelnök egy korábbi írására, amelyben Gyurcsány Ferenc még "bátor szociáldemokrata lépésnek" tartotta a forgalmi adó csökkentését. Navracsics Tibor kérdésre válaszolva elmondta: "arra gyanakszanak", hogy a családi pótlékot első körben még nem mindenkitől, később azonban már mindenkitől elvennék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását