2024. május 14. - Bonifác

Visszavonul a doppingos gyalogló

Doppingvétségének nyilvánosságra kerülését követően bejelentette visszavonulását a görög Athanaszia Cumeleka, a 2004-es athéni olimpia női gyaloglóbajnoka.
2009. január 18. vasárnap 11:55 - Hírextra
A hazájában 20 km-en ötkarikás aranyérmes atléta szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak augusztus 6-án, alig két nappal a tavalyi, pekingi játékok megnyitása előtt, ezzel együtt mégis indulhatott az olimpián, ahol végül kilencedikként végzett.

A doppingolás tényét sajtóértesülések után a Net állami rádió is megerősítette, majd a 27 éves Cumeleka adott ki közleményt, amelyben tagadta ugyan, hogy tiltott segítséghez folyamodott volna, egyidejűleg azonban tudatta, hogy végleg felhagy a versenyzéssel.

"Nem akarok része lenni egy olyan folyamatnak, amelyben egyfolytában védekeznem kellene, még ha tudatosan soha sem nyúltam is doppinghoz" - jelentette ki Cumeleka.

Vaszilisz Szevasztisz, a Görög Atlétikai Szövetség elnöke az ANA athéni hírügynökség érdeklődésére elállt a hír kommentálásától, annyit azonban nmondott, hogy "a sportoló közleménye magáért beszél".

A hellén atlétikában rövid időn belül Cumeleka előtt ketten is rajtavesztettek már a doppingon: a női 400 m gátas Fani Halkia, aki szintén olimpiai bajnok lett Athénban, két évre szóló eltiltást kapott szteroidhasználat miatt, s ugyancsak methyltrienolonnal bukott meg
a férfisprinter Tasszosz Guszisz, aki szintúgy két évig nem versenyezhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását