2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kit érdekel a gázválság? Putyin inkább festeget...

Vlagyimir Putyin festménye 37 millió rubelért - közel 242 millió forintnyi összegért - kelt el szombaton este egy szentpétervári árverésen, amivel az orosz kormányfő jócskán maga mögé utasította a város eddigi rekordot tartó kormányzóját, Valentyina Matvi
2009. január 18. vasárnap 07:22 - Hírextra
Matvijenko képe, mint már egy másik alkotása a tavalyi árverésen is, 11,5 millió rubelért mintegy 75 millió forintnak megfelelő összegért talált gazdára.

A kormányfő alkotását egy moszkvai galéria tulajdonosa vette meg, Matvijenkóé - már nem először - egy építőipari vállalaté lett. A cég nevében ezúttal a tulajdonos lánya licitált.

A Carszkoje Szelo-i Karnevál alapítvány, amely az észak Velencéjének is nevezett város számos kulturális projektjét támogatja, három éve rendez Karácsonyi ABC címmel vásárt. Ennek egyik attrakciója, hogy neves emberek a megadott témára, az ABC nekik jutó betűjéből kiindulva képet festenek, amelyet később elárvereznek.

Putyin december 26-án vállalkozott a kép megfestésére, s az U betű jutott neki.

Az eredmény egy zöldes színű falban lévő, sárgára festett ablakkeret, körülötte alul pirossal hímzett fehér függöny, amilyen régebben a magyar parasztházakban is volt. Az ablakon át a sötétben fehér, kisebb részben piros hópelyhek és talán fények látszanak. A keret alá Putyin színes, lendületes és szintén mintás betűkkel odaírta a mű címét - Uzor (Minta) -, a függöny fehér felső részére pedig hatalmas szignót helyezett el. Az alkotást némileg feljavították az alapítvány művészei, akik igazi csipkét ragasztottak a függöny hímzett végéhez, s így már egész szemrevaló a kép.

Az árverés bevételét ezúttal a város gyermekkórházainak és néhány felújításra szoruló templomnak juttatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását