2024. április 20. - Tivadar

Atombunkerből kaszinó

A csődtől akarják megmenteni az amerikai Nyugat-Virginia állambeli Allegheny-hegyekben működő patinás Greenbrier szállót azzal, hogy kaszinót terveznek nyitni az alatta lévő, egykoron titkos atombunkerben. Így aztán bárki nyugodtan robbanthat bankot.
2009. január 18. vasárnap 13:11 - Hírextra
A bunker Dwight D. Eisenhower amerikai elnök kezdeményezésére az 1950-es évek második felében építették a kormány és a képviselők, szenátorok számára. Egy részét már régebben átalakították múzeumnak, de kevés látogatót vonzott. Novemberben néhány kártyaasztalt is elhelyeztek benne, de ez sem volt elég a szálloda veszteségeinek pótlására.

A tulajdonos, a CSX vasúttársaság el akarja adni a 700 luxusszobával és parkjában száz kis villával rendelkező hotelt, mivel a múlt évi vesztesége meghaladja a 35 millió dollárt. Kockán forog az 1600 fős személyzet munkahelye, és a város is elveszítheti fő adóbevételi forrását. Mentő alternatívaként kezdeményezte a polgármester a kaszinó megnyitásának tervét és egy, az eddiginél erőteljesebb kampányt a bunker látogatottságának növelése érdekében.

A Greenbriert 230 évvel ezelőtt alapították és mindig a legmagasabb körök látogatták. A múlt században ez volt Theodore Roosevelt és Eisenhower elnökök kedvenc pihenő helye. A második világháború idején hadikórházként szolgált.

A bunker 15 méter mélyen fekszik a szálloda alatt, meredek lépcső vezet le hozzá magából a szállodából és méternyi vastag ajtó védi. Ezer ember befogadására építették hálószobákkal, ebédlővel, kórteremmel, laboratóriummal, könyvtárral, rádió és tv-stúdióval és egy ülésteremmel, amelyet a washingtoni kongresszusi teremről másoltak. Saját áramellátóval rendelkezett és két hónapig önállóan képes lett volna működni. Szerencsére használatára nem lett szükség. A tengerészgyalogság gondoskodott állaga épségéről - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását