2024. május 2. - Zsigmond

Műtétek maradtak el az ónos eső miatt

Tolna megyében több alsóbbrendű út továbbra sem járható, a Gemenc Volán Zrt. több mint tíz településre nem indítja el járatait - közölte társaság személyforgalmi osztályvezetője szerda délután az MTI-vel.
2009. január 14. szerda 20:25 - Hírextra
Ágh Erzsébet tájékoztatása szerint Bonyhád térségében Tevel, Kisvejke, Kurd, Dombóvár környékén Jágónak, Lápafő, Szakcs felé nem közlekednek a menetrendszerinti járatok, és nincs autóbusz-közlekedés Fürged, Nagyszékely, valamint több hegyháti község felé sem.

Kis István, a Magyar Közút Kht. régiós főmérnöke az MTI-nek elmondta, hogy csak a délutáni órákban tudták elkezdeni az alsóbbrendű utakon a jégmentesítést, és továbbra sem ajánlják a Volánnak azt, hogy elindítsa járatait.

A mentőszolgálat szekszárdi ügyelete arról tájékoztatott, hogy a nap folyamán a szokásosnál kétszer több, mintegy 80 hívást kaptak. Egy Ozorára tartó mentőautó elakadt a jeges úton; a beteg gyermeket késéssel bár, de időben orvoshoz juttatták.

Muth Lajos, a szekszárdi Balassa János Kórház főigazgatója a távirati iroda érdeklődésére elmondta: előfordulhat, hogy a kórháznak napokig a jelenlegi tartalékból kell gazdálkodnia, mivel a szekszárdi véradó állomás az útviszonyok miatt nem tudott vért gyűjteni. Ezért a főigazgató felszólította az orvosokat, hogy csak azokat a műtéteket végezzék a tervezettek közül, amelyeknek nincs vérigénye. Sürgős műtétek azonban nem maradnak el - húzta alá Muth Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását